Verdwaalde jager, 60, na 4 dagen verzwakt teruggevonden

GFC NIEUWSREDACTIE- De 60-jarige jager Josef Janomo, die op 11 juli in het Coesoewini gebied verdwaald raakte, is op 15 juli bij een zoekactie door de politie en militairen in het bos in het zwampgebied rondom de Coesewijnerivier gevonden.

Janomo begaf zich op 11 juli met een groep mannen naar het gebied, alwaar zij de Cocaoboesi ingingen om op pingo’s te gaan jagen. De jagers zouden elkaar op een bepaald tijdstip op een afgesproken plek ontmoeten.

Toen de overige jagers hem om 14.00 uur niet zagen, vermoedde zij dat Josef de weg kwijt was geraakt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw graaft lijk moeder op die een maand geleden stierf uit angst ontheiligd te worden

Een zoekactie leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor zij op 13 juli aangifte van vermissing deden bij de politie van Calcutta.

Bij een gezamenlijke zoekactie van de politie, militairen, familie en vrienden werd Josef op 15 juli door de politie en militairen verzwakt in het zwampgebied rondom de Coesewijnerivier aangetroffen.

Josef bleek in de oostelijke richting te hebben gelopen en kon daardoor de terugweg niet vinden. Het slachtoffer leefde van bosvruchten en het zwampwater.

Met de ambulance werd Josef voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten