fbpx

Verdrietig en eenzaam zijn versnelt ouder worden meer dan roken

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens het laatste artikel gepubliceerd in het tijdschrift Aging-US, moet elke anti-aging therapie zich net zo goed richten op iemands geestelijke gezondheid als op iemands fysieke gezondheid.

Een internationale samenwerking onder leiding van Deep Longevity met Amerikaanse en Chinese wetenschappers heeft de effecten van eenzaam zijn, zich ongelukkig voelen of rusteloos slapen gemeten op het tempo van ouder worden en ontdekt dat het substantieel is.

Een nieuwe verouderingsklok getraind en geverifieerd met bloed- en biometrische gegevens van 11.914 Chinese volwassenen is te zien in het wetenschappelijke artikel. Dit is de eerste verouderingsklok die uitsluitend wordt getraind op een Chinees cohort van een dergelijk volume.

BEKIJK OOK
Het gebruik van vapes kan risico op tandbederf verhogen

Volgens de nieuwe verouderingsklok heeft kwetsbare geestelijke gezondheid een sterker effect op het tempo van veroudering in vergelijking met een aantal gezondheidsproblemen en roken.

Naarmate we ouder worden, hoopt moleculaire schade zich op en draagt bij aan de ontwikkeling van verouderingsgerelateerde kwetsbaarheid en ernstige ziekten. Deze moleculaire processen zijn bij sommige mensen intenser dan bij anderen, wat resulteert in een aandoening die gewoonlijk versnelde veroudering wordt genoemd.