Verdere versteviging vriendschappelijke betrekkingen Suriname en Zuid-Afrika

GFC NIEUWS- Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft de niet-residerende ambassadeur van Zuid-Afrika, Xoliswa Nomatamsanqa Ngwevela ontvangen.
De ontmoeting heeft plaatsgevonden in het kader van het verder verstevigen van de vriendschappelijke betrekkingen tussen Suriname en Zuid-Afrika.
De geïdentificeerde gebieden van samenwerking, die momenteel onder studie zijn: afschaffing visum voor houders van diplomatieke en dienstpaspoorten, mijnbouw en cultuur. De overeenkomsten ter zake zullen op korte termijn worden getekend.
Overige gesprekspunten zijn onder andere handel en investeringen, luchtvaart en het nagaan van mogelijkheden voor het benoemen van een Honorair Consuls in elkaars landen. Ook de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika), waarbij Zuid-Afrika een belangrijke rol speelt, zijn van essentieel belang voor de handelsbetrekkingen met Suriname.
Binnen de private sector is BRICS een potentiële economische connectie voor het Surinaams bedrijfsleven, welke zal plaatsvinden via de Surinaamse Kamer van Koophandel en Fabrieken.

Overige berichten