fbpx
Verdere versteviging vriendschappelijke betrekkingen Suriname en Zuid-Afrika

GFC NIEUWS- Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft de niet-residerende ambassadeur van Zuid-Afrika, Xoliswa Nomatamsanqa Ngwevela ontvangen.

De ontmoeting heeft plaatsgevonden in het kader van het verder verstevigen van de vriendschappelijke betrekkingen tussen Suriname en Zuid-Afrika.

De geïdentificeerde gebieden van samenwerking, die momenteel onder studie zijn: afschaffing visum voor houders van diplomatieke en dienstpaspoorten, mijnbouw en cultuur. De overeenkomsten ter zake zullen op korte termijn worden getekend.

Overige gesprekspunten zijn onder andere handel en investeringen, luchtvaart en het nagaan van mogelijkheden voor het benoemen van een Honorair Consuls in elkaars landen. Ook de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika), waarbij Zuid-Afrika een belangrijke rol speelt, zijn van essentieel belang voor de handelsbetrekkingen met Suriname.

Binnen de private sector is BRICS een potentiële economische connectie voor het Surinaams bedrijfsleven, welke zal plaatsvinden via de Surinaamse Kamer van Koophandel en Fabrieken.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.