fbpx

Verdere prijsstijgingen in 2022 voor veel Surinamers onacceptabel, de rek is eruit

GFC NIEUWSREDACTIE- Een verdere stijging van prijzen van levensmiddelen, maar ook die van brandstof, stroom en verschillende diensten in het komende jaar, is voor veel gezinnen die in Suriname wonen onaanvaardbaar.

De regering Santokhi – Brunswijk zou om die reden het onder controle houden, beter nog, het omlaag brengen van de tarieven een topprioriteit moeten maken.

De rek is eruit bij veel gezinnen die behoren tot de middenklasse groep. Nog meer prijsverhogingen zou een nog grotere aanslag betekenen op hun nu toch al lage levensstandaard.

Dat staat in een verklaring van het KIVC die dinsdag naar GFC Nieuws is gestuurd.

BEKIJK OOK: HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING

Het VrouwenCollectief komt tot deze conclusie na een minipeiling onder 27 gezinnen van verschillende pluimage met een modaal inkomen, die wonen in Paramaribo, Wanica en Nickerie.

BEKIJK OOK
Reiziger verbergt groot geldbedrag in US-Dollars in geschenkpakketten

Alle ondervraagden zijn van mening dat de Surinaamse regering geen grip meer lijkt te hebben op de toenemende hyperinflatie.

Verder bestaat bij hen de indruk dat het verbeteren van de geldbestedingsruimte van de doorsnee gezinnen in het land, helemaal geen voorkeur krijgt binnen het regeerbeleid.

Geen van de geënquêteerden zegt tevreden te zijn met het beleid dat is gevoerd in 2021 omdat ze allen op financieel vlak sterk achteruit zijn gegaan.

Deze groep heeft volgens het VrouwenCollectief het gevoel een roepende in een woestijn te zijn en ziet de nabije toekomst somber tegemoet.

Een minderdeel zegt zeker te weten dat de huidige regeringscoalitie totaal niet wakker ligt van de financiële misère waarin veel gezinnen in terechtgekomen zijn, aldus het KIVC.