fbpx
Verbod opleggen aan Surinaamse burgers om kennissen te bezoeken

INGEZONDEN- Er moet een verbod worden ingesteld om vrienden en kennissen te mogen bezoeken. Wie zich niet aan de regel weet te houden, moet een hoge geldboete krijgen of het gevang in.

Al maanden worden wij in Suriname door de autoriteiten erop gewezen welke maatregelen wij zelf moeten nemen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Urenlang nemen gezondheidswerkers de tijd om alles haarfijn aan het volk uit te leggen.

Een belangrijke regel is om 2 meter afstand van anderen te houden. En toch zie ik in mijn omgeving zeer vaak scenes waarbij deze noodzakelijke coronamaatregel totaal genegeerd wordt. Om het cru te verwoorden: men heeft lak aan het advies.

Bij mijn buren en verderop in de straat kan ik zelf gadeslaan hoe vrienden en kennissen zeer frequent op bezoek komen en gezellig bij elkaar hun gesprekjes voeren. En ze zijn fysiek heel dichtbij elkaar, alsof er niets aan de hand is! Voor hen bestaat er kennelijk geen covid.

Het blijkt dat deze personen niet genoeg hebben aan een advies. Daarom moet er net als in Engeland een verbod komen in plaats van een vrijblijvend advies. Deze eigenzinnige mensen zorgen er mede voor dat er weer anderen worden besmet.

Het terugdringen van het coronavirus is een zaak van ons allen. Een ieder moet zijn verantwoordelijkheid kennen. Voor diegenen die dat niet kunnen zullen hoge boetes wellicht soelaas bieden.

R. Pinas

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…