fbpx

Verbod opleggen aan Surinaamse burgers om kennissen te bezoeken

INGEZONDEN- Er moet een verbod worden ingesteld om vrienden en kennissen te mogen bezoeken. Wie zich niet aan de regel weet te houden, moet een hoge geldboete krijgen of het gevang in.

Al maanden worden wij in Suriname door de autoriteiten erop gewezen welke maatregelen wij zelf moeten nemen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Urenlang nemen gezondheidswerkers de tijd om alles haarfijn aan het volk uit te leggen.

Een belangrijke regel is om 2 meter afstand van anderen te houden. En toch zie ik in mijn omgeving zeer vaak scenes waarbij deze noodzakelijke coronamaatregel totaal genegeerd wordt. Om het cru te verwoorden: men heeft lak aan het advies.

Bij mijn buren en verderop in de straat kan ik zelf gadeslaan hoe vrienden en kennissen zeer frequent op bezoek komen en gezellig bij elkaar hun gesprekjes voeren. En ze zijn fysiek heel dichtbij elkaar, alsof er niets aan de hand is! Voor hen bestaat er kennelijk geen covid.

BEKIJK OOK
Vier vreemdelingen voor overtreding vuurwapenwet aangehouden door politie Brokopondo

Het blijkt dat deze personen niet genoeg hebben aan een advies. Daarom moet er net als in Engeland een verbod komen in plaats van een vrijblijvend advies. Deze eigenzinnige mensen zorgen er mede voor dat er weer anderen worden besmet.

Het terugdringen van het coronavirus is een zaak van ons allen. Een ieder moet zijn verantwoordelijkheid kennen. Voor diegenen die dat niet kunnen zullen hoge boetes wellicht soelaas bieden.

R. Pinas