fbpx

Verbluffend bewijs: COVID- 19 patiënten met voldoende vitamine D3 overleven en hebben minder klachten

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE– Er is nu het zoveelste wetenschappelijk bewijs geleverd. Patiënten hebben een veel grotere kans om COVID-19 te overleven indien ze voldoende vitamine D3 in hun lichaam hebben. Ook hebben ze mildere klachten en hoeven significant minder vaak verpleegd te worden op de Intensive Care Units.

Dat blijkt uit een gerandomiseerde studie die in een Spaans ziekenhuis werd uitgevoerd onder 76 covidpatiënten. Hoewel het aantal patiënten niet groot is, zijn de resultaten verbluffend! Zie studie> STUDIE

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsVan de groep coronazieken die een snel geabsorbeerde vorm van vitamine D3 in het ziekenhuis kreeg, moest slechts 2 procent worden opgenomen op de Intensive Care. Geen van de patiënten liet echter het leven en allen werden uit het ziekenhuis ontslagen zonder complicaties.

Van de groep patiënten die geen vitamine D3 kreeg, moest 50 % noodgedwongen verpleegd worden op de afdeling Intensive Care, waarvan enkelen overleden.   

“Our pilot study demonstrated that administration of a high dose of Calcifediol or 25-hydroxyvitamin D, a main metabolite of vitamin D endocrine system, significantly reduced the need for ICU treatment of patients requiring hospitalization due to proven COVID-19. Calcifediol seems to be able to reduce severity of the disease”, aldus de onderzoekers.

De Engelse expert dr. John Campbell zegt dat het niet meer te begrijpen is waarom de WHO niet direct inspeelt op de werking van een goedkoop, veilig en goed werkend middel tegen COVID-19: vitamine D3.

Een Internationaal gediplomeerde expert van Constantin in Paramaribo met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van voeding, vitaminen en gezondheid legde begin dit jaar al vaker via GFC Nieuws uit dat wij in Suriname gretig gebruik moeten maken van de zon.

BEKIJK OOK
62-jarige arrestant overleden in cellenhuis

DOOR VOLDOENDE IN DE ZON TE GAAN MAAK JE VITAMINE D AAN

“Aan een ieder geef ik het advies om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in je lichaam. Ga daarom elke dag 10 tot 12 minuten, zo schaars mogelijk gekleed in de zon. Donkere en oudere mensen hebben veel meer moeite om D aan te maken uit zonlicht dan diegenen die wit zijn. Hoe donkerder of ouder je bent, des te meer zonlicht je nodig hebt. Dus deze groep mag iets langer zonnebaden”.

“Veel wijst er bovendien op dat donkergekleurde en oudere personen de zon doelbewust vermijden en kiezen voor de schaduw. Donkere mensen hebben ook veel vaker een tekort. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat frequent aangetoond”.

“In Amerika bijvoorbeeld, ook in gebieden met veel zonlicht, heeft ruim 82 % afro- Amerikanen een vitamine D – tekort. Hispanics met een lichtere huid ruim 70 %. Ook in Suriname zijn er talrijke personen die een D3 tekort hebben”.

“Blijf dus niet de hele dag binnen, uit het zonlicht, maar ga vaak genoeg met zoveel mogelijk ontbloot lichaam in de tuin zitten, wandelen, werken of lekker anders bewegen in de zon”, stelt de ervaren expert van Constantin.