fbpx
Verbinden op individueel, nationaal en internationaal niveau

Courtyard Marriott was donderdag omgetoverd tot een ‘verbindend spektakel’ met ruimte voor presentaties, discussies en het opbouwen van relaties.

Vijfendertig (35) professionals uit het werkveld zijn aan de slag gegaan om hun competenties op het gebied van communicatie, taal en leiderschap verder te ontwikkelen.

Angela van der Kooye (CCPR), Robby Rijssel (KES) en Gracia Nelson(logopediepraktijk de Babbelaar) hebben kort, een combinatie van kennis en ervaringen belicht.

Vervolgens mochten de deelnemers genieten van het communicatiemenu en is de communicatiebrunch afgesloten, na het voeren van pittige discussies en het delen van ervaringen onderling.

Suriname heeft de beste communicators. De meertaligheid die is ontstaan door de diverse bevolkingsgroepen in ons land, is een bron voor ontwikkeling en groei. Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen die meertalig zijn, beter presteren in de samenleving.

Daarnaast is de sranan tongo een taal die bevolkingsgroepen op nationaal en internationaal niveau verbindt. De sranan tongo bindt daarnaast Surinamers met elkaar, overal ter wereld.

Ook in perioden van economische instabiliteit zijn, het Surinamers, overal ter wereld, die zich inzetten voor hun land. Pakkettendiensten die zijn opgericht en de vele gelden die continu worden overgemaakt voor de dierbaren die wonen in switi Sranan.

Surinamer zijn, is een gevoel en dit gevoel moeten wij omarmen en inzetten voor de ontwikkeling van Suriname. De diaspora is een belangrijke spil om dit gezamenlijk doel te bereiken, maar ook de samenwerkingen onderling op nationaal niveau zijn hiervoor essentieel.

CCPR heeft de communicatie brunch succesvol afgesloten met de woorden: ‘Communicatie is liefde’. Liefde voor jezelf, voor de samenleving en alles dat hiermee in verbinding staat.

Leiders in Suriname worden vaak geassocieerd met politieke leiders en dat is onterecht. Suriname heeft verschillende type leiders, die het verschil kunnen uitmaken en ‘verbinden’ voorop stellen. Een land, dat gebouwd is op relaties en waar deze ook centraal staan. Onze taal, het Nederlands maar ook de Sranan tongo, is een belangrijk bindmiddel voor Surinamers overal ter wereld. O

ns medialandschap is ook als zodanig ingericht en draagt bij aan een diversiteit van onze communicatie omgeving.

De volgende communicatiebrunch is op 28 juli 2017, maar voor die tijd is er nog een communicatiedag op 26 mei 2017. Hier zullen topsprekers, afgewisseld met interactieve momenten, zorgen voor een ware uitdaging op het gebied van communicatie.(GFC)

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…