fbpx

“Verbeterde waterdruk voor geheel Suriname geen utopie”

GFC NIEUWS- “Nog een klein beetje geduld en het hele land zal genieten van een verbeterde waterdruk”, zegt Orpheo Derby, hoofd Distributie Noord van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM).

De SWM is van start gegaan met de tweede fase van de werkzaamheden, die uiteindelijk moeten resulteren in een verbeterde waterdruk in het noorden van Paramaribo.

De op maandag gestarte werkzaamheden, bestaan uit het verplaatsen van buizen en zullen onderdelen die horen bij het buizennetwerk worden vervangen.

Momenteel wordt gewerkt aan de van Roseveltkade en het Mr. Rietbergplein.

Derby zegt dat de SWM in het eerste kwartaal van 2019 is begonnen met de werkzaamheden aan de Anton Dragtenweg. De tweede fase ging eind juli in en volgens Derby is de grote dag 28 augustus, wanneer de koppeling van de buizen zal plaatsvinden.

BEKIJK OOK
NASA/JPL Space Systems Engineer Nagin Cox brengt in Suriname voor promotie STEM-educatie

Het gaat om zes knooppunten waar er simultaan gewerkt zal worden, waarbij de leiding tijdelijk uit bedrijf zal worden gehaald.

Derby geeft aan dat er geen stagnaties zijn ondervonden bij de uitvoering van de werkzaamheden. “Er wordt veel rekening gehouden met het verkeer en alle omstandigheden zijn in acht genomen bij de planning”, verteld hij.

Derby benadrukt dat de SWM elke dag vlot werkt aan het steeds verbeteren van de waterdistributie. Het bedrijf heeft grote stappen gemaakt. Er zijn gebieden waar het hebben van een hydrofoor overbodig is.

Het waterleidingbedrijf is ook bezig met het afbakenen van gebieden wat betekent dat een specifiek pompstation, een bepaald voorzieningsgebied van water zal voorzien.