fbpx

Verband gevonden tussen luchtvervuiling en doodgeboren baby’s, vooral in arme landen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een team van onderzoekers verbonden aan meerdere instellingen in China, in samenwerking met een collega in de VS, heeft een verband gevonden tussen luchtvervuiling en de tarieven van doodgeboren baby’s, vooral in armere landen.

In hun studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications, verwees de groep naar gegevens van het Department of Health Surveys van USAID om meer te weten te komen over deze verbinding.

Doodgeboren baby’s sterven kort voor of tijdens de geboorte nadat ze het bijna helemaal door het zwangerschapsproces hebben gehaald.

BEKIJK OOK
Studie levert eerste bewijs dat mindfulness adolescenten kan helpen trauma's te overwinnen

Eerder onderzoek heeft gesuggereerd dat ongeveer 2 miljoen doodgeboren zwangerschappen elk jaar over de hele wereld voorkomen, voornamelijk in arme, onontwikkelde landen. En de meeste doodgeboren geboorten zijn te wijten aan afwijkingen bij de foetus, complicaties tijdens de bevalling, problemen met de placenta of gezondheidsproblemen met de moeder.

In deze nieuwe poging vermoedden de onderzoekers dat luchtvervuiling ook een rol kan spelen, wat zou kunnen verklaren waarom zoveel meer doodgeboren geboorten in de derde wereld plaatsvinden.