fbpx
Venezuela zal Suriname voorzien van Covid-19-sneltesten

GFC NIEUWS- De ambassadeur van Venezuela, Ayerin Yesenia Flores Rivas, heeft tijdens een kennismakingsbezoek aan de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, beloofd dat Venezuela ons land zal voorzien van Covid-19-sneltesten.

Naast het kennismaken spraken de minister en de ambassadeur ook over de Covid-19-situatie in Suriname én Venezuela. Uit het gesprek is naar voren gekomen dat zowel Suriname als Venezuela grote uitdagingen heeft om deze pandemie te bestrijden. Wederzijds zullen waar nodig beide landen elkaar ondersteunen tegen Covid-19. Ramadhin heeft zijn ondersteuning aangeboden aan de ambassadeur en haar staf.

Venezuela zal alvast beginnen met de ondersteuning om Suriname te voorzien van Covid-19 sneltesten. Ook zullen beide landen elkaar ondersteunen op het gebied van volksgezondheid.

Verder is er gesproken over de Milagros-missie, die Venezuela standaard organiseert, maar welke momenteel vanwege Covid-19 is uitgesteld. Minister Ramadhin zal bij de herstart hiervan nog overleg plegen wat de voor- en nadelen hiervan zijn geweest. Er zullen verdere afspraken gemaakt worden over deze missie.

Het Covid-19 Journaal, dat nu dagelijks wordt geproduceerd, zal door de ambassade vertaald en gepubliceerd worden op de diverse kanalen. Het is de bedoeling dat de Venezolaanse gemeenschap hier te lande ook in haar eigen taal het journaal kan volgen en zo up-to-date is als het gaat om Covid-19. In Suriname zijn er ongeveer 1.000 Venezolanen woonachtig.

Ter afsluiting van het kennismakingsbezoek hebben de twee functionarissen presentjes uitgewisseld.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…