fbpx
Venezuela en Suriname bespreken jarenlange samenwerking

GFC NIEUWS- De ambassadeur van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Ayerin Yesenia Flores Rivas, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal.

Tijdens dit bezoek is er onder andere gesproken over de jarenlange goede samenwerking welke er reeds bestaat tussen het ministerie en de Venezolaanse ambassade en hoe die samenwerking zowel op het gebied van sport- en jeugdontwikkeling verder geïntensiveerd kan worden.

De minister en de ambassadeur hebben afgesproken om zich in te zetten voor het voortzetten van de reeds bestaande sportprojecten en na te gaan op welke nieuwe gebieden er verder samengewerkt kan worden.

Het is ook de bedoeling, om op verzoek van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), de U- 20 en U-23 voetbal selectie van Venezuela voor een vriendschappelijke voetbalwedstrijd gaat afreizen naar Suriname.

Volgens de diplomaat is Venezuela voornemens om haar bijdrage te leveren op het gebied van het jeugdbeleid door middel van uitwisselingsprogramma’s.

Minister Gopal gaf aan dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken een jarenlange samenwerking heeft met de Bolivariaanse Republiek Venezuela waarvan het CMD Hugo Chavez Memorial Toernooi en cursussen in de Spaanse taal onderdeel van zijn.

Er zal gezamenlijk gewerkt worden aan een Memorandum of Understanding (MoU), waarin een raamwerk voor de samenwerking wordt vastgesteld.

Ambassadeur Ayerin Yesenia Flores Rivas stelt een MoU zeer op prijs. Volgens haar kan er op zo een manier gewerkt worden aan de ontwikkeling van sport en jeugdparticipatie.

Meer nieuws

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.