fbpx
Venezuela doneert 7.000 Covid-sneltesten aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De ambassadeur van Venezuela, Ayerin Yesenia Flores Rivas, heeft op 3 november in totaal 7.000 Covid sneltesten gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid. Het betreft in deze Antibody Rapid Detection Tests.

Naar aanleiding van een gesprek tussen de minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela, Jorge Arreaza, en de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin welke plaatsvond op 10 augustus en in het kader van het gezamenlijke werk van Petro Caribe en Alba-TCP om de gezondheidscrisis te bestrijden en de economische en sociale gevolgen van de Covid-19-pandemie te verzachten zijn deze sneltesten gedoneerd.

Minister Amar Ramadhin nam deze sneltesten in ontvangst en bedankte ambassadeur Flores voor de donatie. De testen zullen goed ingezet worden, waardoor de uitslag van een positieve of negatieve test direkt beschikbaar zijn. De deskundigen zullen beoordelen waar deze testen het best ingezet kunnen worden.

Deze sneltesten kunnen binnen 10 minuten aantonen of er in het lichaam antilichamen tegen covid-19 zijn geproduceerd.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.