Venezuela doet deur dicht voor ‘interventionistische acties’ van ‘Europa’s extreemrechts’

Redactie GFC Nieuws — Venezuela heeft een groep Europese parlementariërs de deur gewezen. De delegatie wilde overleg voeren met couppleger Juan Guaidó.

De Europeanen wisten al vóór vertrek dat zij niet welkom waren. Hoewel zij door verschillende collega’s waren gewaarschuwd, kozen zij ervoor toch af te reizen.

Jorge Arreaza, de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, zei dat de parlementariërs “enkele dagen geleden” via officiële diplomatieke kanalen waren gewaarschuwd dat ze het land niet binnengelaten zouden worden.

Interventionistisch

“De constitutionele regering van de Bolivariaanse Republiek Venezuela zal het Europa’s extreemrechts niet toestaan ​​om de vrede en stabiliteit van het land te verstoren met opnieuw één van zijn grove interventionistische acties,” schreef Arreaza op Twitter.

Vrijheid, vrede en democratie

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence had er bij de EU op aangedrongen om “naar voren te treden voor vrijheid en Juan Guaidó te erkennen als de enige legitieme president van Venezuela.”

Het Europese parlement nam op 31 januari een niet-bindende resolutie aan waarin Guaidó, die zichzelf tijdens een straatmanifestatie uitriep tot president van Venezuela, wordt erkend als regeringsleider.

De zittende president, Nicolás Maduro, weigert hulpzendingen uit o.a. de VS. Hij zegt dat Venezuela geen hulp, maar gewoon de miljarden dollars terug wil die door Amerika in beslag zijn genomen waardoor het volk geen voedsel heeft.

Amerika lijkt vastbesloten een proces op gang te brengen dat “vrede en democratie” in Venezuela moet brengen. In alle landen waar Washington dit het afgelopen decennium deed, stierven als direct gevolg honderdduizenden burgers en heerst nog steeds politieke chaos.

Overige berichten