fbpx

Venetiaan stuurt krachtige boodschap naar diaspora-achterban

Erevoorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) Ronald Venetiaan heeft de NPS diaspora in Nederland krachtige bewoordingen laten weten dat ook zij een belangrijke taak te vervullen hebben bij de groei van de partij. Hij zei dit zondag tijdens een interview met het Nederlandse radiostation Cariba fm. Dit als antwoord op de vraag als er geloof is in de huidige NPS-voorzitter Gregory Rusland van wie sommigen beweren dat hij geen stootkracht heeft.

“Ala sma abi fu gro”, zei Venetiaan. Hij verwees naar de zittende president die in 2010 van hem heeft overgenomen. De wijze waarop Suriname wordt bestuurt en het oplossen van vraagstukken zorgt voor problemen. De huidige president zal zich wel afvragen hoe Venetiaan die zou hebben opgelost.

Deze situatie speelt ook Rusland, die na Venetiaan heeft overgenomen, parten. “Maar Venetiaan is niet direct de Venetiaan geweest vanaf het begin die jullie in de verkiezingscampagnes hebben meegemaakt.”

BEKIJK OOK
Raad voor Verpleging in Suriname organiseert training Leadership for Change

Venetiaan wijst er op dat hij vanaf 1973 minister is geweest en steeds in regeringen heeft gezeten. Daarbij heeft hij een dosis kennis en ervaring opgedaan waaronder bij de staatsgreep, de val van regeringen en tig verkiezingscampagnes.

Ook zijn spreekbeurten hebben zich gaandeweg het traject ontwikkeld. “Dus, teh yu kon baka mi dan ie mus’ gro kon. En Greg e gro kon.”

Venetiaan zegt dat het hem opvalt dat Rusland politiek groeit. Het is volgens de erevoorzitter de taak van elke NPSer om de leiding van de partij te ondersteunen. “Kraka yu voorzitter, want yu voorzitter sab’ san eng e taki in tegenstelling tot a voorzitter fu a bigi partij (lees NDP). A dat’ no sab’ altijd san eng e taki.”