fbpx
Vele visvergunninghouders en booteigenaren houden zich niet aan vergunningsvoorwaarden

GFC NIEUWS- Het onderdirectoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij( LVV) heeft drie dagen inspectiewerkzaamheden uitgevoerd in Saramacca, Coronie en Nickerie.

Het ministerie heeft in het kader van de ordening van de visserijsector de controle op de visserijactiviteiten opgevoerd.

De visserij-inspecteurs hebben op de verschillende aanmeerplaatsen van vissersvaartuigen geconstateerd dat vergunninghouders en booteigenaren zich niet houden aan de vergunningsvoorwaarden.

In het bijzonder is geconstateerd dat op 1 vergunning meerdere vissersvaartuigen worden ingezet met dezelfde naam en registratienummer. Dit is volstrekt ontoelaatbaar, aangezien hiermee de druk op de visbestanden wordt verhoogd.

Verder is gebleken dat de namen en registratienummers van enkele vissersvaartuigen niet conform de vergunningsvoorwaarden zijn aangebracht.

De visserijinspecteurs hebben ook controle uitgevoerd op het vistuig. In het bijzonder wordt gelet op de maaswijdte van de visnetten bij de verschillende visserijtypen.

Ook is gecontroleerd als de lengte van de vaartuigen overeenkomt met de lengte, zoals vermeld op het certificaat van deugdelijkheid, welke wordt verstrekt door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS).

Het ministerie geeft de vergunninghouders die niet voldoen aan de vergunningsvoorwaarden tot medio september de tijd hun zaken in orde te maken. Gebeurt dat niet, dan komen zij niet meer in aanmerking voor een vergunning.

Ordening van deze sector is niet makkelijk en een grote uitdaging voor het ministerie. Desondanks tracht LVV-minister Rabin Parmessar samen met alle stakeholders de ordening tot stand te brengen.

Het beleid die de minister voert, is om open en transparant te zijn, door de sector volledig te betrekken in het nemen van besluiten en inzage te geven van de stand van zaken binnen deze sector.

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…