fbpx

Vele mogelijkheden voor Suriname bij aanbieding geloofsbrieven

De diplomaten uit de landen Brazilië, Panama, Canada, Verenigde Arabische Emiraten hebben hun geloofsbrieven aan de president Desiré Bouterse aangeboden. Dit vond woensdag plaats op het presidentieel paleis.

“Er zijn hele grote mogelijkheden aan ons voorgehouden welke wij gewoon moeten aangrijpen”, stelt de minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (BUZA).

Op het gebied van landbouw, veiligheid, mijnbouw en handel heeft Suriname samen met Brazilië een aantal projecten op stapel liggen. De minister geeft aan dat als wij kijken naar de diversificatie van onze economie, partners zoals Brazilië eminent zijn. In dit kader heeft de president een onderhoud gehad met de afgevaardigde van Brazilië, Laudemar Gonçalve de Aguiar Neto.

De minister haalde ook de goede banden met Canada in Caricomverband aan en noemde hierbij de heel goede samenwerking op het gebied van veiligheid. Met Met de diplomaat van Panama, Miguel Octavio Mejia Miranda, is gekeken naar mogelijkheden om handel en het toerisme te bevorderen.

Pollack – Beighle kijkt uit naar de realisatie van de luchtverbinding tussen Suriname en Panama. Het belang van deze verbinding ligt voor haar in het feit dat Suriname die heel strategisch ligt in de schouder van Zuid-Amerika en hierdoor beter te kunnen linken en ontsluiten met andere landen.

OOK INTERESSANT
Veiligheidsadviseur Tjin Liep Shie garandeert veiligheid gedurende ‘Alles Plat-demonstratie’ vandaag

Met de diplomaat uit de Verenigde Arabische Emiranten (VAE), Hafsa Al Ulama die in Brazilië, is gesproken over de opties en de samenwerking op het gebied van water en energie. “Het is goed te benadrukken dat de president is uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de VAE) met een technisch team, om na te gaan hoe we verder invulling kunnen geven aan de gemaakte afspraken”, vertelt de minister.

De beleidsmaker gaat verder door te stellen dat Suriname uit de gesprekken met de diplomaten heel veel mogelijkheden aan de voeten gelegd heeft gekregen, die met een goede effectieve aanpak en coördinatie absoluut in het voordeel van ons land kunnen uitpakken.

Op de diplomaat van Brazilië na zullen de diplomaten hun residentie elders hebben.(GFC)