Veira: “De foto’s geven niet de juiste informatie weer”

GFC NIEUWS- De directeur van het directoraat Nationale Veiligheid roept ten overvloede de samenleving op om waakzaam te blijven voor onrust stokende berichten op sociale media.
Op Facebook worden momenteel foto’s gedeeld, klaarblijkelijk met de intentie om paniek te zaaien.
Op de foto’s is te zien hoe leden van het Nationaal Leger bezig zijn de Anthony Nesty Sporthal (NIS) en de KKF beurshal in stelling te brengen als quarantaineruimtes, dit als voorbereiding op een eventuele grote uitbraak van het COVID-19 coronavirus.
“Het is nimmer de bedoeling om landgenoten die gerepatrieerd worden daar te plaatsen. De foto’s laten zien hoe wij ons klaarmaken of denken hoe het eruit kan zien in geval er een grote uitbraak zou zijn. Maar wij hebben geen enkele persoon gezet in NIS of KKF,” geeft overste Danielle Veira, coördinator van het Nationaal COVID-19 Managementteam tevens directeur van het directoraat Nationale Veiligheid (DNV) aan.
De mensen die op dit moment in overheidsquarantaine- zitten, zijn volgens de functionaris niet in de KKF-beurshal of NIS. Zij zijn in overheidsquarantaine ondergebracht onder de voorwaarden gesteld door het ministerie van Volksgezondheid.
De directeur vraagt de burgers zich geen zorgen te maken. Het Managementteam zal volgens haar burgers nimmer in een onveilige toestand plaatsen. “Die foto’s kunt u dus zien als te zijn “niet waar” dat wij onze mensen, onze Surinamers, onze ingezetenen daar hebben ondergebracht,” beklemtoont directeur Veira.
Zij benadrukt verder dat de ingezetenen terugkomen en als zij in overheidsquarantaine moeten, zal dat gebeuren volgens de voorwaarden gesteld door het ministerie van Volksgezondheid.

Overige berichten