fbpx
Veira: “De foto’s geven niet de juiste informatie weer”

GFC NIEUWS- De directeur van het directoraat Nationale Veiligheid roept ten overvloede de samenleving op om waakzaam te blijven voor onrust stokende berichten op sociale media.

Op Facebook worden momenteel foto’s gedeeld, klaarblijkelijk met de intentie om paniek te zaaien.
Op de foto’s is te zien hoe leden van het Nationaal Leger bezig zijn de Anthony Nesty Sporthal (NIS) en de KKF beurshal in stelling te brengen als quarantaineruimtes, dit als voorbereiding op een eventuele grote uitbraak van het COVID-19 coronavirus.

“Het is nimmer de bedoeling om landgenoten die gerepatrieerd worden daar te plaatsen. De foto’s laten zien hoe wij ons klaarmaken of denken hoe het eruit kan zien in geval er een grote uitbraak zou zijn. Maar wij hebben geen enkele persoon gezet in NIS of KKF,” geeft overste Danielle Veira, coördinator van het Nationaal COVID-19 Managementteam tevens directeur van het directoraat Nationale Veiligheid (DNV) aan.

De mensen die op dit moment in overheidsquarantaine- zitten, zijn volgens de functionaris niet in de KKF-beurshal of NIS. Zij zijn in overheidsquarantaine ondergebracht onder de voorwaarden gesteld door het ministerie van Volksgezondheid.

De directeur vraagt de burgers zich geen zorgen te maken. Het Managementteam zal volgens haar burgers nimmer in een onveilige toestand plaatsen. “Die foto’s kunt u dus zien als te zijn “niet waar” dat wij onze mensen, onze Surinamers, onze ingezetenen daar hebben ondergebracht,” beklemtoont directeur Veira.

Zij benadrukt verder dat de ingezetenen terugkomen en als zij in overheidsquarantaine moeten, zal dat gebeuren volgens de voorwaarden gesteld door het ministerie van Volksgezondheid.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)