Veiligheidsoperatie leidt tot 117 snelrechtprocessen en belangrijke inbeslagnames

Zwaailichten politie

GFC NIEUWSREDACTIE – In het kader van een grootschalige landelijke veiligheidsoperatie in Suriname, uitgevoerd door een gemengd team van de politie, medewerkers van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), en de Militaire Politie (MP), werden op zaterdag 16 september indrukwekkende resultaten behaald.

Tijdens deze operatie werden 1479 voertuigen grondig gecontroleerd, resulterend in 117 snelrecht processen. De operatie onthulde talloze overtredingen en resulteerde in de inbeslagname van wapens, drugs, voertuigen en meer.

De meest voorkomende overtredingen die aan het licht kwamen, omvatten het rijden met micaplaten, het niet aanbieden van voertuigen ter herkeuring, overschrijding van de maximum snelheid, onverzekerde voertuigen, en rijden zonder rijbewijs. In totaal werd er een bedrag van SRD 20.345 aan boetes geïnd.

Opvallend waren de inbeslagnames die tijdens de operatie werden gedaan. Er werden een vuistvuurwapen van het merk Zoraki MD 904, 1 stuk 9 mm patroon, 2 gas buksen, 1 dolkmes, 1 taser, 3 dozen Chinese medicijnen, 1 doos tabletten, 68,5 gram marihuana, 20 gram hasj, 1,45 gram sukru, 11 XTC tabletten en 3,5 gram cocaïne in beslag genomen.

OOK INTERESSANT
Een tumultueuze vlucht richting onzekerheid

Daarnaast werden 5 personenauto’s, 1 motorfiets en 2 bromfietsen in beslag genomen. Bovendien werden 10 rijbewijzen ingevorderd vanwege overschrijding van de maximum snelheid.

De operatie resulteerde ook in 2 arrestaties op grond van de Vuurwapenwet en 1 arrestatie voor rijden onder invloed.

Buiten de wegcontroles werd er ook aandacht besteed aan de maritieme sector. De Maritieme politie controleerde 2 vaartuigen en 5 aanmeersteigers. Een onbevoegde persoon die aan boord van een vaartuig werd aangetroffen, werd verwijderd en aan wal gebracht.

De Narcotica Brigade deed ook een aantal invallen waarbij drugs onbeheerd werden aangetroffen en in beslag werden genomen. Een gasbuks werd zelfs gevonden in een toiletcistern.

Aan de Anamoestraat werden tippelaars verwijderd door de medewerkers van Vreemdelingenzaken en Trafficking In Persons, waardoor ook deze kwestie werd aangepakt tijdens deze uitgebreide operatie.