fbpx

Veiligheidsmaatregelen worden opgevoerd

GFC NIEUWSREDACTIE- De veiligheidsmaatregelen in Suriname worden opgevoerd.

Dit is wat vrijdag tijdens een onderhoud tussen president Chandrikapersad Santokhi en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie is besloten.

Bij dit onderhoud waren ook minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, leidinggevenden van de verschillende veiligheidsdiensten en veiligheidsadviseurs van het Kabinet van de President aanwezig. Het staatshoofd heeft zijn ernstige bezorgdheid geuit over de stijgende en verruwende criminaliteit.

Besloten is om de surveillance op te voeren. Het Korps Politie Suriname (KPS) zal met ondersteuning van het Nationaal Leger (NL) wegcontroles houden en roadblocks opzetten. Ook worden de surveillances opgevoerd.

De politie zal samen met militairen zichtbaarder zijn in de samenleving. Deze maatregelen maken deel uit van het criminaliteitsbeheersingsplan van het KPS. Buurtwachten en veiligheidsbedrijven zullen ook worden betrokken om het veiligheidsgevoel bij burgers terug te brengen.

BEKIJK OOK
Oproep tot grote eenheidsmanifestatie op Marrondag

De autoriteiten hebben ook van gedachten gewisseld over de grensoverschrijdende criminaliteit. De verschillende bilaterale samenwerkingen zullen worden geïntensiveerd om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan. Vanuit het KPS zal de communicatie met de samenleving ook worden opgevoerd.

Om het tekort aan manschappen bij KPS op te vangen heeft Santokhi concrete voorstellen gedaan, zoals het inzetten van de reservepolitie. Verder is trainen en opleiden van inactieve ambtenaren tot reservepolitie voorgesteld.