fbpx

Veiligheidsmaatregelen worden opgevoerd

GFC NIEUWSREDACTIE- In navolging van de maatregelen die de Surinaamse regering eerder deze week had aangekondigd ter verhoging van het veiligheidsgevoel van de samenleving, komen er extra veiligheidsmaatregelen als gevolg van de aanslag op 13 januari op het kantongebouw.

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie zegt dat er alles aan gedaan zal worden om veiligheid en rust te brengen in de samenleving.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie brengt het gebeuren in verband met de verruwing van de criminaliteit waartegen er harde maatregelen zijn aangekondigd. Hij zegt dat de samenleving blijvend beschermd zal worden en dat de autoriteiten vooruitgang zullen boeken in hun streven.

Volgens Mathoera zullen er meer voertuigen voor de surveillance worden ingezet. Op alle strategische objecten zal de aanwezigheid van politie worden opgevoerd. De zichtbaarheid van politie en militairen op straat zal vergroot worden.

Er zijn extra instructies uitgevaardigd naar politie, Defensie, BBS en alle eenheden belast met bewaking en beveiliging van objecten. Verder zullen er zoveel mogelijk controles worden uitgevoerd om wapens uit de illegaliteit te halen.

BEKIJK OOK
Hollandse Kamp blijft zich inzetten tegen ontbossing gebied

Het is volgens de bewindsvrouw van belang dat iedereen in Suriname hieraan meewerkt. “Het is in het belang van de totale samenleving dat deze zaak tot klaarheid wordt gebracht en de ondersteuning van iedereen is nodig.”

Mathoera roept de samenleving op om alle informatie waarover zij beschikt naar de politie door te geleiden. “Die informatie kan heel cruciaal zijn en leiden tot een oplossing in dit onderzoek.”

De bij het kantongebouw aangetroffen projectielen zijn vanwege veiligheidsreden onklaar gemaakt; onder toezicht van deskundigen.

Naast het strafrechtelijk onderzoek wordt er ook een administratief onderzoek binnen Nationaal Leger gedaan, aangezien het militaire wapens betreft. “We checken alle bestanden,” minister Mathoera.

Ze doet een beroep op de samenleving dat er niet gespeculeerd wordt over het motief. “Het onderzoek moet dat uitwijzen. We tasten tot nog toe in het duister over het motief.”