fbpx

Veiligheidsdiensten blijven alternatieve routes aanpakken

GFC NIEUWS- De nationale veiligheidsdiensten blijven de alternatieve routes via welke mensen stad en district proberen te bereiken, aanpakken.
Volgens majoor Gwendolyn Babel, onderdirecteur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) is de Operatie Drin Dresi, Wakti Siki bekend met de alternatieve routes, waarbij men via Snesikondre probeert te komen tot Blakawatra in het district Brokopondo. Er zijn niet alleen daar checkpoints aanwezig, maar ook te Redidotie, Stuwmeer en Kraka.
Dat zijn ook de wegen die men voorbij moet gaan om in Paramaribo te komen. Majoor Babel zegt dat deze routes desalniettemin weer onder de loep genomen worden en gaan de veiligheidsdiensten verder met het uitwerken van andere strategieën. Ze benadrukt: “Niet om de burger of de Surinamer onaangenaam te zijn, maar alleen maar om het team van Volksgezondheid hierbij te assisteren bij het waarborgen van onze volksgezondheid.”
Majoor Babel erkent dat ondanks de aanwezigheid van de veiligheidsdiensten op de grensrivieren er toch personen zijn overgestoken. Ze legt uit dat de Surinaamse grenzen uitgestrekt zijn en dat het een heleboel – zowel menskracht als financiële middelen – vergt om zo een grens te kunnen beheersen.
De veiligheidsdiensten zijn op strategische posities ingezet en met patrouilles wordt geprobeerd de rivier op die manier te beheersen. Echter, zodra de boot met politieagenten en militairen is voorbij gevaren maken burgers gebruik van de mogelijkheden om over te steken.
“Ze kunnen bijna timen wanneer de boot terugkeert, maar we blijven kijken naar alternatieven hoe we dit moeten aanpakken,” laat de functionaris optekenen.

BEKIJK OOK
Strengere winkelcontroles in ressort Paramacca