Veiligheid Wanica wordt opgevoerd met Safe City Project

GFC NIEUWS- Vrijdag zijn op 20 locaties in Wanica totaal 60 camera’s in gebruik genomen, welke ervoor moeten zorgen dat de veiligheid in dit district een boost krijgt.
President Desiré Bouterse maakt zich sterk voor meerdere ontwikkelingen en een factor waar er heel serieus naar gekeken wordt is de veiligheid. Voor vicepresident (vp) Ashwin Adhin is Wanica een district dat steeds verder gaat in ontwikkeling.
“Wanica is een bedrijvig district. Volgens statistieken heeft geen enkel ander district in Suriname zoveel ontwikkeling en investering gekend in veiligheid”, hield de vp het aanwezige publiek voor.
Hij prees minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie voor de nieuwe ontwikkelingen zijn ministerie rakende. Zo komt er een nieuwe lichting van manschappen bij de politie, wat de veiligheid ten goede komt.
Adhin juicht ook de investering in voertuigen toe, “want dat geeft de manschappen de gelegenheid om sneller in te spelen bij meldingen”. Met de lancering van het Safe City project in Wanica ziet de vp een hoopvoller en veilige toekomst voor elke burger van Suriname.
Dat de uitbreiding van dit project heeft plaatsgevonden in Wanica is voor districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuid-Oost een voorrecht. “Ik heb een heel goed gevoel, vooral als het gaat om de veiligheid van de burgers”, klinkt een blije burgermoeder.
De diverse locatie zijn bepaald gedurende het regulier overleg dat dc Hankers heeft met diverse instanties. Verder is ook uitgegaan vanuit welke locaties de meeste klachten uit de burgerij binnenkomen.