fbpx
Veiligheid Wanica wordt opgevoerd met Safe City Project

GFC NIEUWS- Vrijdag zijn op 20 locaties in Wanica totaal 60 camera’s in gebruik genomen, welke ervoor moeten zorgen dat de veiligheid in dit district een boost krijgt.

President Desiré Bouterse maakt zich sterk voor meerdere ontwikkelingen en een factor waar er heel serieus naar gekeken wordt is de veiligheid. Voor vicepresident (vp) Ashwin Adhin is Wanica een district dat steeds verder gaat in ontwikkeling.

“Wanica is een bedrijvig district. Volgens statistieken heeft geen enkel ander district in Suriname zoveel ontwikkeling en investering gekend in veiligheid”, hield de vp het aanwezige publiek voor.

Hij prees minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie voor de nieuwe ontwikkelingen zijn ministerie rakende. Zo komt er een nieuwe lichting van manschappen bij de politie, wat de veiligheid ten goede komt.

Adhin juicht ook de investering in voertuigen toe, “want dat geeft de manschappen de gelegenheid om sneller in te spelen bij meldingen”. Met de lancering van het Safe City project in Wanica ziet de vp een hoopvoller en veilige toekomst voor elke burger van Suriname.

Dat de uitbreiding van dit project heeft plaatsgevonden in Wanica is voor districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuid-Oost een voorrecht. “Ik heb een heel goed gevoel, vooral als het gaat om de veiligheid van de burgers”, klinkt een blije burgermoeder.

De diverse locatie zijn bepaald gedurende het regulier overleg dat dc Hankers heeft met diverse instanties. Verder is ook uitgegaan vanuit welke locaties de meeste klachten uit de burgerij binnenkomen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.