fbpx
Veerdienst Suriname-Guyana wordt donderdag hervat

GFC NIEUWS- De veerdienst tussen Suriname en Guyana wordt vanaf donderdag hervat.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) die de afgelopen dagen besprekingen heeft gevoerd in het westerbuurland, is maandagavond teruggekeerd naar Suriname waar hij op het vliegveld Zorg & Hoop detailinformatie verschafte aan de media.

De dienst zal nu worden onderhouden met het Guyanese vaartuig, de M.B. Sandaka.

De Canawaima veerboot werd op 27 mei uit de vaart gehaald vanwege mechanische problemen.

Van Suriname zijde werd besloten het op eigen kosten naar de dock te sturen voor een integrale reparatie, maar de twee buurlanden konden niet tot een overeenstemming komen omtrent de betaling. Intussen is dit probleem uitgepraat.

Minister Chotkan voerde in Guyana gesprekken met zijn collega van Transport en diens staf bijgestaan door het bestuur van de Guyanese Canawaima Management Company. Van Surinaamse zijde was ook Joyce Blokland van de Suriname Canawaima Ferry Services aanwezig.

Minister Chotkan zegt dat nadat de Canawaima op initiatief van Suriname uit de vaart was gehaald, Guyana conform het Memorandum of Understanding toen zou moeten inkomen met de M.B.Sandaka.

Hij benadrukte dat Guyana niets van zich liet horen, maar Suriname ook niet kon blijven wachten met de reparatie. Dit is de afgelopen dagen ook concreet met de Guyanezen besproken.

Volgens de bewindsman heeft het buurland zich respectvol opgesteld en zou er sprake zijn geweest van een communicatiestoornis. Hij zegt dat van de andere kant ook beaamd is dat er brieven zijn ontvangen. De kwestie van betaling is volgens hem uitgepraat en geen issue meer.

Verder heeft Guyana ook recht om te weten wat er het bedrag gaat gebeuren. Er zijn voor een deel reeds documenten uitgewisseld en tezijnertijd zullen er modaliteiten worden uitgewerkt om dit stuk verder gestalte te geven.

Belangrijk was, aldus minister Chotkan, dat de veerboot weer in de vaart moest. Hij benadrukt dat het om een stukje verdiencapaciteit gaat. “Je kan halen en trekken over een nulletje erbij, maar aan het eind van de dag moet je kunnen verdienen en geld op tafel leggen”. Ook vanwege dit geven was het volgens de bewindsman nodig een herstart te maken met de dienst.

Intussen is hervatting van de veerdienst ook aangekondigd door het Guyanese ministerie van Infrastrtuctuur.

De M.B. Sandaka zal Moleson Creek Terminal verlaten om 09:00 uur en vanuit South Drain- Suriname om 11:30 uur vertrekken.

Het publiek wordt erop gewezen dat de M.B. Sandaka niet geschikt is voor 20ft en 40ft containers en vrachtwagens met een hoogte en breedte van respectievelijk meer dan 3 meter en 2,7 meter. De M.B.

Sandaka werd onlangs gerepareerd en uitgerust met twee hydro-master voortstuwingssystemen, aangedreven door twee rups 3406-motoren.

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…