‘Veel Surinamers zijn zeer toerist onvriendelijk: rot op terug naar je land’

GFC NIEUWS- Veel Surinamers blijken zeer toerist onvriendelijk te zijn. Bovendien wordt positieve kritiek van buitenlandse toeristen door deze groep helemaal niet geaccepteerd, nog minder gewaardeerd. Zij zijn van oordeel dat toeristen die hier op vakantie zijn en terecht iets negatiefs te zeggen hebben over ons land, maar liever zo snel als mogelijk terug moeten naar hun eigen woonplek.

Op de Facebook pagina van GFC Nieuws waren er zaterdag talrijke beledigende reacties naar aanleiding van een bericht over een buitenlandse toerist die tijdens zijn verblijf in Suriname ernstige last heeft ondervonden van de vele vuilverbrandingen. De man gaf aan de extreem giftige en ziekmakende rook niet te willen inademen. Bericht> Toeristen die naar Suriname komen worden verwelkomd met giftige rookwolken

Enkele van deze beledigende en toerist onvriendelijke reacties op Facebook die bovendien veel likes kregen: Avemaria Amerdestrabando Mr jullie komen steeds weer met jullie stress vluchten uit j eigen land om hier te genieten van onze gezonde natuur wat komj dan doen rot op mang gedonder eeuwig geouwehoer over Su maar weh kong nomoh ons land s een gezegend land vandaar dat ju steeds weer naartoe reizen kiest een ander land toch eh klets klets nomo over Su

daarom ding boi eh roof oe mmmmrs ju vertonen een boel pedofiel gdrag ziektes hbj ovral nt in Su alleen wtf met deze gasten mama fu doti oh sor oeng oe tap anga a show eh taktak nomo slaat op niks blijft in jou land kom hier nt zeuren we zjn onafhankeljk genoeg wj lusten geen buitenlanders die denkt hier te komen bepaln wat kan en mag duvel op ziekelijkkkk.

Firoz Sharman Zo….donder dan terug nr je land van herkomst. U had eerst moeten uitzoeken hoe het reilt en zeilt in Suriname..gewoon met de eerste en goedkoopste terug..

A Kong Njung’njung Waarom ben j dan niet gelijk weer in die vliegtuig gestap en terug na je land inplaats van nu zitten kletsen met dingen die je nieteens aangaan.

Maikel Andro Daarom mama sranang e bit oenoe Karma is blij en geef zulke gasten precies wat ze verdienen. Vuile klootzak Go baka Pé Joe moto.

Sandra Mac Intosch Ben je dan nog hier???? Vertrek liever vandaag dan morgen.

Een arts zegt aan GFC Nieuws, zich diep te schamen voor de beledigende reacties van zijn landgenoten. “De toerist maakt terecht een heel goed punt en ik ben het helemaal met hem eens. In plaats dat men zich afvraagt of de man gelijk heeft, reageert men als een stelletje onderontwikkelde malloten. Het komt allemaal zo dom over op mij”.

“Je hoeft geen arts of professor te zijn om te weten dat het inademen van alle soorten rook schadelijk is voor de gezondheid. De concentratie extreem schadelijke en ziekmakende stoffen die vrijkomen bij het zelf verbranden van gras, takken, bomen, papier, plastic, vuil en dergelijken is enorm. Alle rook is zeer schadelijk! Dat de toerist die giftige rook niet wenst in te ademen, is zeer begrijpelijk. Ik wens dat ook niet, want ik weet heel goed hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn”, stelt de medicus.

Hij irriteert zich ook aan de negatieve uitlatingen van de volgens hem erg onderontwikkelde personen. “Willen wij overigens zo het toerisme bevorderen? Gaan wij zo als land extra inkomsten genereren? Het lijkt mij beter dat wij gaan werken aan een betere ontwikkeling van de vele onwetenden. Het is een belangrijke taak van de beter opgeleide personen om deze onderontwikkelde groep te leren hoe het hoort in een beschaafde maatschappij”, aldus de arts.

Overige berichten