fbpx
Veel Surinaamse bedrijven gaan failliet

INGEZONDEN- Het is de verwachting dat veel bedrijven in ons land failliet zullen gaan vanwege de coronacrisis. Niet alleen kleine, maar ook grote bedrijven krijgen het de komende periode steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden.

In het buitenland is deze neergang al zichtbaar. Grote vliegmaatschappijen als de KLM zullen het zonder miljardenhulp van de overheid niet redden.  Veel winkelketens in Nederland kunnen de hoge maandelijkse huur van de panden niet eens betalen en vragen uitstel, sommigen zelfs afstel.

In Suriname zijn er steeds meer aanwijzingen dat het zo zoetjes aan die negatieve richting opgaat.

Ik maak mij voornamelijk druk over de toerismesector. Hoe moet het verder met alle hotels die toch erg afhankelijk zijn van toeristen. En die zullen voorlopig echt niet komen.

Niet alleen omdat de vliegverbindingen zijn stopgezet, maar ook vanwege de economische neergang in het buitenland. Mensen daar hebben over het algemeen simpelweg minder geld te besteden. Hoe zullen deze hotels moeten overleven?

Ook over onze nationale trots, de SLM maak ik mij zorgen. Is onze overheid in staat om de harde klap op te vangen met liquide middelen?

Het lijkt mij verstandig dat onze economen alvast de koppen bij elkaar steken en brainstormen hoe wij alle klappen op financieel vlak het beste kunnen opvangen.

Drs. J. Kerto

 

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.