fbpx

Veel Surinaamse bedrijven gaan failliet

INGEZONDEN- Het is de verwachting dat veel bedrijven in ons land failliet zullen gaan vanwege de coronacrisis. Niet alleen kleine, maar ook grote bedrijven krijgen het de komende periode steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden.

In het buitenland is deze neergang al zichtbaar. Grote vliegmaatschappijen als de KLM zullen het zonder miljardenhulp van de overheid niet redden.  Veel winkelketens in Nederland kunnen de hoge maandelijkse huur van de panden niet eens betalen en vragen uitstel, sommigen zelfs afstel.

In Suriname zijn er steeds meer aanwijzingen dat het zo zoetjes aan die negatieve richting opgaat.

Ik maak mij voornamelijk druk over de toerismesector. Hoe moet het verder met alle hotels die toch erg afhankelijk zijn van toeristen. En die zullen voorlopig echt niet komen.

BEKIJK OOK
Vrouw moet onder bedreiging van vuurwapen in haar mond sieraden, lasmachine en auto afstaan aan vriend die ze weigerde te huwen

Niet alleen omdat de vliegverbindingen zijn stopgezet, maar ook vanwege de economische neergang in het buitenland. Mensen daar hebben over het algemeen simpelweg minder geld te besteden. Hoe zullen deze hotels moeten overleven?

Ook over onze nationale trots, de SLM maak ik mij zorgen. Is onze overheid in staat om de harde klap op te vangen met liquide middelen?

Het lijkt mij verstandig dat onze economen alvast de koppen bij elkaar steken en brainstormen hoe wij alle klappen op financieel vlak het beste kunnen opvangen.

Drs. J. Kerto