fbpx

Veel schijnheiligheid op Kerstdagen in Suriname, daarna gaat het likken naar boven en trappen naar beneden weer door

INGEZONDEN- Tijdens de Kerstdagen druipt de schijnheiligheid ervan af bij een heleboel mensen. De mooie boodschap van alles samen delen en vooral veel gevoel hebben voor je medemens wordt op deze dagen volop uitgedragen.

Er is in deze speciale periode ook vaker en meer aandacht voor het naar de kerk gaan. Met hun mooiste kleren voorop zitten en het uit volle borst halleluja schreeuwen is al lange tijd de huichelachtige trend in Suriname.

Het jammere is dat velen al op 27 december hun 2 dagen durende heilige sferen alweer helemaal hebben verlaten en overgaan naar het normale leven.

Een leven waarbij egoïsme, kwaadsprekerij/roddelen, jaloezie, leugens, huichelarij, ontrouw en andersoortige onreinheid centraal staan.

HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL LEPTOZ GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING EN OPTIMALE SPIJSVERTERING

De mens is over het algemeen egocentrisch ingesteld en dat brengt een heleboel negativiteit met zich mee in Suriname, maar ook in de rest van de wereld.

Een vriendin van mij uit Nickerie verwoorde het recentelijk heel mooi: wij Surinamers gaan likkend naar boven en trappend naar beneden. En groot gelijk heeft ze.

Het is dan ook de meest belangrijke reden voor mij om tijdens de feestdagen, alle goede wensen aan mijn adres, in ieder geval van een paar mensen, met een heel grote korrel zout te nemen.

BEKIJK OOK
Volksgezondheid bekijkt alternatieve modellen voor kosten SEH

Een heleboel mensen zullen ook u oprecht het allerbeste toewensen. Zij menen het echt en houden van u.

Maar er zijn jammer genoeg ook veel personen die zich de beste vrienden of vriendinnen van u noemen en dat in werkelijkheid helemaal niet zijn.

U heeft zo’n hechte band met ze, dat u bij wijze van spreken zonder aarzelen een kogel die op hen wordt afgevuurd voor ze zou opvangen.

Maar in de praktijk zijn het vaak juist deze zogenaamde vrienden en vriendinnen die de trekker overhalen. In realiteit slapen ze geen minuut minder of slechter als het niet goed met u gaat.

Het zijn dikwijls deze mensen die zich heilig voordoen, met hun mooiste pak op de voorste rij van de kerk zitten en luidkeels halleluja schreeuwen die u veelal zullen teleurstellen in het echte leven wanneer het er echt op aankomt.

R. Pinas

Foto ter illustratie.

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]