Veel poep, urine en slijm in zwembaden

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Veel bezoekers van zwembaden, 1 op de 5 mensen, zijn te lui om gebruik te maken van het toilet en plassen ongestoord en tegen alle regels in, in het water. Zowel mannen en vrouwen evenals kinderen maken zich hieraan schuldig. Gemiddeld laat een plassende zwemmer 70 ml urine achter in het water. In een redelijk tot groot zwembad zit tientallen liters menselijke urine. Je zwemt als het ware gedeeltelijk in plas van een heleboel mensen.

Je zwemt ook in poep

Ook zit er volgens onderzoek een ruime hoeveelheid poep in het water van zwembaden. Een mens heeft gemiddeld 0.15 gram niet- afgeveegde poep in de billen. Tijdens het zwemmen komt een groot deel van het niet -afgeveegde poep in het water terecht. Bij een drukbezocht zwembad is de hoeveelheid vrijgekomen poep in het water significant.

Slijm, snot, zweet, oorsmeer en niezen

Dat de mens slijm, zweet, haarroos, haren en huidschilfers kwijtraakt tijdens het zwemmen is niet te voorkomen. Onderzoekers hebben berekend dat er vooral door bejaarden en kinderen vaker wordt gespuugd in het water. Ook snot uit de neus komt vrij tijdens een dagje gezellig zwemmen evenals een beetje oorsmeer. En ben je eenmaal in het water en je moet niezen? Geen persoon die snel uit het water gaat om te gaan niezen.

Chloor doodt niet alle bacteriën direct

Dat sommige mensen ziek worden na een bezoek aan het zwembad heeft dus een verklaring. Ondanks er chloor aan het water wordt toegevoegd, kun je toch ziek worden. Vooral als er veel kleine kinderen in het zwembad aanwezig zijn, is de kans groot.

Chloor doodt namelijk niet direct alle bacteriën. Je kan dus toch nog bacteriën, zoals E.coli, beter bekend als poepbacterie, binnenkrijgen. Deze poepbacterie kan je enorm ziek maken en zorgen voor diarree, braken, misselijkheid en andere ernstige klachten.  

Hoe meer chloor je ruikt, hoe smeriger het zwembad

Chloor bindt met verontreinigingen in het water waardoor je chloramines krijgt. Deze veroorzaken ook de typisch sterke chloorgeur. Hoe sterker een zwembad naar chloor ruikt, hoe groter de kans op verontreiniging is. Een zwembad dat dus heel sterk naar chloor ruikt, kan een sterke aanwijzing zijn dat het water erg vuil is.

 

 

Overige berichten