fbpx
Veel onschuldige doden in Suriname door coronavirus? Wij hebben veel zelf in de hand

INGEZONDEN- Gaan er de komende periode veel onschuldige mensen in Suriname vroegtijdig overlijden door het coronavirus? Ook jongere mensen die eigenlijk nog een heel leven voor zich hebben?Zie informatie van de overheid via deze link>> https://www.gfcnieuws.com/onverantwoord-gedrag-samenleving-kan-zorgen-voor-25-000-besmettingen-en-700-doden/

Ik hoop niet dat deze vreselijke woorden gaan uitkomen. Ik vraag God om Suriname te sparen want elke dode is er een te veel. Jong of oud! Het zou verschrikkelijk zijn en ons allen erg veel verdriet doen!

Maar helaas zou het toch bewaarheid kunnen worden indien er toch nog personen zijn die er een grap van lijken te maken. Deze onwetenden die zich nergens aan storen en zich niet aan de corona-richtlijnen wensen te houden.

God heeft de meeste mensen het vermogen gegeven om het gezond verstand te gebruiken. Hij geeft ons de mogelijkheid om eigen keuzes te maken. Wij kunnen met z’n allen nu de juiste keuze maken door alle door de overheid gegeven richtlijnen goed op te volgen.

Hiermee kunnen wij een enorme ramp in ons land mogelijk voorkomen. Wij hebben veel zelf in de hand. Spreek ook uw familie, vrienden en kennissen aan die laconiek omgaan met de regels. Help mee, praat erover als u ziet dat het fout gaat.

Je hoeft alleen maar te kijken wat er in ander landen gebeurt. Hoe snel het helemaal verkeerd kan gaan. Laat het niet zover komen in Suriname. Wij hebben al genoeg problemen. Dit kunnen wij echt niet erbij hebben!

Minstens 2 meter afstand houden van elkaar, de handen zeer vaak wassen of desinfecteren met alcohol, drukke plekken helemaal vermijden, niezen en hoesten in een papieren zakdoek of indien dat niet mogelijk is aan de binnenkant van de elleboog, zijn de belangrijkste regels.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.