fbpx
Veel interesse voor burgerlijke staat aankomende president Santokhi

GFC NIEUWS- Social media staat al enkele dagen bol van berichten over de burgerlijke staat van aankomend president Chandrikapersad Santokhi.

Iemand publiceerde zelf een CBB-uittreksel van Santokhi – die op 19 juni 2020 zou zijn opgemaakt – om aan te tonen dat de VHP-topper gescheiden is.

De discussie over de burgerlijke staat van Santokhi laaide op na twee berichten van de mediacommissie van de VHP waarin zijn levenspartner Melissa Seenacherry werd aangekondigd als mevrouw Santokhi.

“Sinds wanneer is Santokhi getrouwd. Ik dacht dat hij gescheiden was? Die vrouw heeft zichzelf gebombardeerd tot first lady. Ik ben benieuwd wie hij als first lady zal presenteren,” zijn enkele reacties van Facebook-gebruikers.

“Misschien is het een droom van elke jongedame om eens first lady te worden. De vraag die de single lady’s stellen, is ‘wat is de heer Santokhi zijn burgerlijke staat. Is hij getrouwd of niet en indien niet, is er ruimte’,” aldus een vraag van een journalist aan Santokhi donderdagmiddag tijdens een persconferentie van de samenwerkende coalitiepartijen.

Santokhi: “ Er is nog geen first lady. Als er een first lady komt, dan krijgen jullie meer informatie over de first lady,” klonk het heel nuchter.

Santokhi benadrukt dat zijn vrouw en levenspartner de taak om sociale pakketten te schenken aan de samenleving vanwege zijn drukke werkzaamheden van hem heeft overgenomen “ en ik ben heel dankbaar dat zij dat doet.”

De titel ‘first lady’ is ontstaan in de Verenigde Staten van Amerika en kan verwijzen naar de echtgenote van de president of een gouverneur. Echter, er zijn in het verleden in de VS ook first lady’s geweest die niet met de president getrouwd waren. Bijvoorbeeld als de president vrijgezel of weduwnaar was of als de vrouw van de president niet in staat was om haar taken als first lady te vervullen. In deze gevallen werd die taak overgenomen door een vrouwelijk familielid of een goede kennis van de president.

Later namen ook andere landen de term over. Ook in religieuze kringen wordt de term gebruikt voor echtgenoten van religieuze leiders.

In Suriname werd in 2011 officieel het ‘Bureau van de First Lady’ ingesteld. Er ontstond een hele discussie hierover, omdat de Grondwet geen ‘first lady’ kent en is in geen enkele wet te lezen over de bevoegdheden en of taken van een first lady.

De activiteiten van een first lady zijn geen ondersteuning van de bestuurlijke taakuitoefening van de president, maar liggen meer op sociaal-maatschappelijk gebied.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.