fbpx
Veel belangstelling voor Surinaaamse diversiteit op Horticulture expo 2019

GFC NIEUWS- Met de tentoonstelling van diverse Surinaamse producten, alsook de promotiefilmpjes van Surinaamse bedrijven in vrijwel alle branches op “The International Horticultural Exhibition 2019” (Beijing Expo 2019) is gebleken, dat er grote belangstelling bestaat voor onze diversiteit.

Met name onze homeopathische producten en onze alcoholische dranken zijn in trek bij de Chinezen.

Deze expo is op 29 april van start gegaan en duurt tot 7 oktober in de stad Yanqing.

Het doel van de Surinaamse deelname aan de Beijing Expo 2019, is om bekendheid te geven aan onze unieke eigenschappen op het gebied van de natuur, ons gunstige klimaat en de enorme potentie op het gebied van Sierteelt en Toerisme.

Het thema van deze expo is “Live Green, Live Better”. De balans tussen mens en natuur staat hierbij centraal.

Deze balans wordt het best bewaard door het toepassen van duurzame landbouwtechnieken, waarbij de impact op de natuur zo klein mogelijk is.

De organisator presenteert een grootschalige lay-out van bloemenlandschappen en technologische prestaties in de tuinbouw (fruit en groenten, bloemen, thee en traditionele Chinese medicijnen).

Tijdens de tentoonstellingssessie worden ook internationale tuinbouwwedstrijden gehouden, waarbij de (ongeveer) 195 landen en Internationale organisaties die participeren, meedingen naar de hoofdprijs.

De Expo is een platform voor verschillende landen om de ontwikkelingen op het gebied van duurzame sierteelt/tuinbouw te presenteren. Dit wordt gedaan door op het Expo complex, met een klassiek ontwerp de unieke tuinbouwstijl van het deelnemende land te laten zien.

Vermeldenswaard is dat de kosten van participatie, verscheping van beursmateriaal en Booth aankleding volledig gedragen is door de Horticulture organisatie.

Op 21 september zal er een Suriname dag worden gehouden op de expo, waarbij alle facetten van onze cultuur, met name muziek en dans zal worden belicht.

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…