fbpx

Vaststelling verkiezingsresultaat Paramaribo laat op zich wachten

GFC NIEUWS- In het Nationaal Indoor Stadion (NIS) is woensdagavond tot laat gewerkt aan het invoeren van de gegevens op de processen-verbaal van kiesdistrict Paramaribo.
Daar gaat het om twee zaken: Paramaribo heeft 274 stembureaus waarvan de resultaten van 64 bureaus nog moeten worden ingevoerd en de onduidelijkheid over 32 stembureaus waarvan het proces-verbaal niet van alle formaliteiten zou zijn voorzien, zoals handtekening en datum.
Aan de ene zegt Binnenlandse Zaken, organisator van de verkiezingen, live op lokale televisie dat er 32 processenverhaal niet in orde zijn, dus moet er opnieuw geteld worden. Aan de andere kant zeggen de andere stakeholders van de verkiezingen, het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) en het Centraal Hoofdstembureau (CHS) dat zij van niets op de hoogte zijn gebracht door Binnenlandse zaken.
Districten die nog binnen moeten komen, zijn dus Paramaribo en nog een paar bureaus van het moeilijkst bereikbare district van Suriname, namelijk Sipaliwini.
Ondanks de hertelling van stembureau 168 woensdag, zijn op dit moment de zetels ongewijzigd. VHP 20, NDP 16, ABOP 7, NPS 4.
Districtscommissaris Mike Nerkust heeft aangegeven dat hij het juist toejuicht dat zoveel mensen meekijken.
Vandaag worden in het NIS de werkzaamheden voortgezet.

BEKIJK OOK
Boevenbende actief in Geyersvlijt opgerold