Moslims worden opgeroepen om te vasten, ondanks de Covid-19-situatie

GFC NIEUWSREDACTIE- Het vasten is moeilijk. Maar dit geldt ook voor degenen die thuis moeten zitten vanwege de onlangs vastgestelde Covid-19 maatregelen.

Dit verduidelijkt Hadji Michel Soebhan, voorzitter van de Surinaamse Moeslim Associatie, SMA. Wereldwijd staat voor moslims de vastenmaand Ramadan voor de deur. Afhankelijk van de nieuwe maan, zal die dinsdag of woensdag aanvangen.

In de maand Ramadan ook wel bekend als de Heilige maand, wordt er van zonsopgang tot zonsondergang niet gegeten en niet gedronken door moslims wereldwijd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: VHP: Ramadan tijd voor zelfreflectie en toewijding

Een maand lang onthouden zij zich van alles dat niet mag en geven zij extra aandacht aan het leven volgens de wil van Allah. Vasten tijdens Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam.

Daartoe behoren ook de geloofsbelijdenis, de rituele gebeden, het geven van aalmoezen en de pelgrimstocht naar Mekka.

Door de vastgestelde Covid-19-maatregelen zal de vastenmaand, net als vorig jaar, er anders uitzien. Dat neemt niet weg dat het nog steeds zwaar is voor degenen die vasten, ongeacht of zij gewoon moeten werken of thuis moeten zitten.

Aan minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, is na overleg met president Chandrikapersad Santokhi, toestemming verleend om ambtenaren die vasten, 13.00 uur vrij te geven. Dit met ingang van vandaag gedurende de hele vastenmaand.

Overige berichten