fbpx
“Vandaag laatste dag Facebook-AVD”

GFC NIEUWS- Vanaf woensdagmiddag vermaakt een groep van zes tot zeven man op Facebook het ‘publiek’ met de Avond Vierdaagse (AVD).

Weliswaar gaat het hier niet om de traditionele en jaarlijks terugkerende AVD die door geselecteerde straten van Paramaribo wordt gelopen, maar een aangepaste versie van deze populaire activiteit.

Vanwege coronagevallen ook in Suriname moest het BVSS-bestuur de AVD deze uitstellen. De AVD zou op 15 april van start gaan.

Groep nummer 17 “Blijf Thuis” heeft gemeend om deze vier dagen te gebruiken om op hun manier invulling te geven aan de AVD en zo ook voorlichting te verschaffen over Covid-19.

Het thema is daarom ook coronavirus en wordt op feestelijke wijze gelopen en gedanst in een afgelegen buurt in Paramaribo op liederen die gaan over Covid-19.

Elke avond wordt de wandelroute van #17 Blijf Thuis gepost door de bekende toneelspeelster en initiatiefneemster van de Facebook AVD, Danielle Dorder.

Dat de gemeenschap geniet van de korte beelden is duidelijk te merken aan de reacties. De beelden worden ook massaal gedeeld.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…