fbpx

Vandaag evaluatie ontwikkelingen normalisatie

GFC NIEUWS- De regering zal vandaag wederom met het Covid Managementteam en het Outbreak Managementteam de ontwikkelingen in het kader van de normalisatie evalueren, zo liet president Chandrikapersad Santokhi vrijdag weten in het parlement.
Dan zullen er volgens het staatshoofd ook beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen enerzijds het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of anderzijds het terugdraaien van enkele protocollen.
De regeringsleider zegt dat ook het beheersen van de Covid-19 verspreiding in ons land, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie, welke fase recentelijk is ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.
Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met diverse actoren protocollen ontwikkeld. Op dit moment is de stand van zaken dat het aantal Covid-19-gevallen dalende. Dat betekent dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

BEKIJK OOK
42-jarige motorfietser doodgereden door vrachtwagen