Vanaf zondag kunnen kinderen vanaf 12 jaar zich vaccineren tegen Covid-19

GFC NIEUWSREDACTIE- De lancering van het Pfizer-vaccin in Suriname zal zondag plaatsvinden.

De prikpunten worden na de lancering bekend gemaakt en iedereen kan gebruikmaken van de gewenste priklocatie. De beschikbare vaccins per priklocatie kunnen verschillen.

Suriname heeft momenteel meerdere vaccins beschikbaar namelijk: Astrazeneca, Moderna, Sinopharm en Pfizer. Ook jongeren vanaf 12 jaar oud kunnen nu worden gevaccineerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Dit jaar derde coronaprik voor mensen in Suriname onvermijdelijk

Het Pfizer-vaccin zal voornamelijk worden toegediend aan jongeren van 12 tot en met 17 jaar oud. Toestemming vanuit een ouder of voogd is hiervoor noodzakelijk.

Zwangere kunnen kiezen tussen het Moderna en Pfizer-vaccin.

Overige personen, van 18 jaar en ouder, die nog niet zijn gevaccineerd, kiezen uit de vier eerder genoemde vaccins.

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukt in een bericht dat de urgentie voor het laten toedienen van vaccinaties nog steeds erg hoog is in ons land.

Het bestrijden van de pandemie en het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus zijn noodzakelijk om een leefbaar en aantrekkelijk economisch klimaat in ons land te bewerkstelligen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Arts huilt bijna tijdens interview: het is hartverscheurend om mensen onnodig dood te zien gaan

Er wordt een beroep gedaan op de bevolking om zichzelf zoveel mogelijk te beschermen. De handen regelmatig te ontsmetten, drukke plekken te vermijden en onderling een minimale afstand van anderhalve meter aan te houden.

Ons zorgsysteem kan de toename van het aantal besmettingen nauwelijks bijhouden en de zorgverleners zijn uitgeput.

Uit meerdere onderzoeken is volgens het ministerie gebleken dat vaccinatie de kans op infectie door deze besmettelijke delta variant, enorm verkleint.

Het virus is door vaccinatie minder makkelijk over te brengen op anderen en maakt anderen minder vatbaar voor besmetting.

“Vaccinatie blijft uiteraard een persoonlijke keus en eenieder bepaalt zelf op welke manier, de verantwoordelijkheid wordt genomen voor de eigen gezondheid”, aldus het ministerie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten