fbpx
Vanaf vandaag Covid-19-screening in wijken

GFC NIEUWS- In diverse wijken gaat er vandaag een Covid-19-screening plaatsvinden.

Zonder klachten heeft het testen geen zin. Mensen met klachten kunnen hun gegevens appen of sms-en naar de nummers, 8934833; 8925331; 8924207; 8924604 voor een afspraak op locatie.

Vandaag, dinsdag 23 juni, wordt er op de volgende locaties gescreend:

– Omgeving Leiding tussen Leiding 7a en Koewarasan van 9.30 – 12.00 uur op locatie. Tot tot 10.00 uur mag men een app of sms sturen.

– Nieuw Weergevondenweg en Rijsdijk van 12.30 – 17.00 uur op locatie. Tot 13.00 uur mag men een app of sms sturen voor een afspraak.

In de app of sms schrijft u uw naam, telefoonnummer, adres en de klachten. De afspraken worden verspreid gemaakt. De volgende dag krijgt u uw resultaat. Let wel een negatief resultaat is geen vrijbrief, benadrukt epidemioloog Ingrid Krishnadath.

Ze wijst er daarom op dat mensen zonder klachten zich niet moeten opgeven, omdat het testresultaat voor 90-99% negatief zal zijn, maar dat wil niet zeggen dat de persoon niet besmet is met het virus.

De Covid-19-screening wordt uitgevoerd door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg. De testlocaties moeten helpen om mogelijk besmette personen sneller op te sporen. Hierdoor kunnen familieleden en andere personen in de directe omgeving van de positief geteste persoon beschermd worden. De zorg van de positief geteste persoon kan dan in een vroege fase van de besmetting opgestart worden. De kans op herstel voor zo een patiënt is groter.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…