fbpx

Vanaf vandaag Covid-19-screening in wijken

GFC NIEUWS- In diverse wijken gaat er vandaag een Covid-19-screening plaatsvinden.
Zonder klachten heeft het testen geen zin. Mensen met klachten kunnen hun gegevens appen of sms-en naar de nummers, 8934833; 8925331; 8924207; 8924604 voor een afspraak op locatie.
Vandaag, dinsdag 23 juni, wordt er op de volgende locaties gescreend:
– Omgeving Leiding tussen Leiding 7a en Koewarasan van 9.30 – 12.00 uur op locatie. Tot tot 10.00 uur mag men een app of sms sturen.
– Nieuw Weergevondenweg en Rijsdijk van 12.30 – 17.00 uur op locatie. Tot 13.00 uur mag men een app of sms sturen voor een afspraak.
In de app of sms schrijft u uw naam, telefoonnummer, adres en de klachten. De afspraken worden verspreid gemaakt. De volgende dag krijgt u uw resultaat. Let wel een negatief resultaat is geen vrijbrief, benadrukt epidemioloog Ingrid Krishnadath.
Ze wijst er daarom op dat mensen zonder klachten zich niet moeten opgeven, omdat het testresultaat voor 90-99% negatief zal zijn, maar dat wil niet zeggen dat de persoon niet besmet is met het virus.
De Covid-19-screening wordt uitgevoerd door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg. De testlocaties moeten helpen om mogelijk besmette personen sneller op te sporen. Hierdoor kunnen familieleden en andere personen in de directe omgeving van de positief geteste persoon beschermd worden. De zorg van de positief geteste persoon kan dan in een vroege fase van de besmetting opgestart worden. De kans op herstel voor zo een patiënt is groter.

BEKIJK OOK
Meteorologische Dienst Suriname sluit tropische storm niet uit