fbpx

Vanaf maandag verscherping maatregelen total lockdown

GFC NIEUWS- Vanaf maandag aanstaande zal niet meer worden gesproken over een ‘soft fase’ van de ‘total lockdown,’ want dan gelden er verscherpte maatregelen.

Op een persbriefing zaterdag zullen de maatregelen worden gepresenteerd, zegt kolonel Danielle Veira van het Covid-19 Managementteam.

De verscherpte maatregelen zullen twee weken duren en moeten de medici in de gelegenheid stellen om een breder beeld te krijgen over de verspreiding van het coronavirus in Suriname.

De verscherpte maatregelen zijn nodig, “omdat het vandaag op een feest leek op straat”, ergerde Veira zich, “maar dat gaat ophouden. Het feestje gaat niet door.”

Onder andere zullen de essentiële diensten met een beperkt aantal mensen werken.

Bestuurders van auto’s zullen horen volgens welk model ze mogen rijden.

Vanaf maandag vinden de persconferenties via zoom plaats.

Alle essentiële diensten die zich hebben geregistreerd en niet voor maandag worden geholpen, kunnen hun informatie doorspelen aan het team en hun aanvraag zal telefonisch worden afgehandeld.

BEKIJK OOK
Paris Club akkoord met schuldherschikkingsvoorstel van ruim US$ 100 miljoen

Mensen die bijvoorbeeld lopende bankafspraken hebben, krijgen de gelegenheid om die af te handelen.

Ondernemers die zaken doen in het binnenland, zoals op goud -en houtconcessies en die langs duizend checkpoint moeten gaan, zullen niet meer kunnen afreizen naar het binnenland als ze maandag nog in de stad zijn.

Mensen die voeding moeten leveren in het binnenland zullen dat na maandag ook niet meer kunnen doen

Pas na twee weken zal de verscherping worden opgeheven.

Iedereen die in problemen komt, kan contact maken met het Covid-19 Managementteam. De contactgegevens worden morgen bekendgemaakt.

Wat normaal blijft functioneren: gezondheidswerkers, ziekenhuizen, veiligheidsdiensten, bewegingen die vanuit overheidswege noodzakelijk zijn, banken en de belastingdienst. Al deze diensten zullen ook moeten functioneren met een minimale bezetting.