fbpx
Van Trikt praat over belang National Risk Assessment voor Suriname op discussie-avond KennisKring

GFC NIEUWS-KennisKring houdt dinsdag een discussie-avond over het belang van een Nationale Risk Assessment voor Suriname.

De gastspreker is Robert van Trikt, governor van de Centrale Bank van Suriname en de panelleden zijn Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging, Armand Achaibersing, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen en Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambio houders in Suriname.

Suriname wordt geplaagd met geldaanhoudingen zowel in Nederland en recent nog in Miami, USA.

Onze valutamarkt is in rep en roer, de banken accepteren geen euro’s, hoge kosten worden in rekening gebracht en de speculanten sturen met passagiers geld naar het buitenland.

De laatste maanden is er veel geld t.w. euro’s gevlogen naar de VS om daar ingewisseld te worden in US dollars waartegen een aardige winst van ongeveer 10% aan is verdiend. Ook die klep is nu gesloten.

Politici verwijten bankinstellingen en cambio’s hieraan te hebben meegewerkt en ook de Centrale Bank van Suriname is niet bespaard gebleven. De regering en de moederbank hebben met klem de berichten tegengesproken.

Dit alles maakt het voor ons land en ondernemerschap niet makkelijker en wordt ons land internationaal steeds meer in een hoek gedrukt en degradeert men ons steeds om vele ranglijsten. Daarom is er een enorme noodzaak voor een Nationale Risk Assessment voor Suriname.

KennisKring heeft governor van Trikt en andere belangrijke actoren in de financiële wereld bereid gevonden hun licht te doen schijnen op deze voor Suriname zeer belangrijke materie.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…