fbpx

Van Trikt praat over belang National Risk Assessment voor Suriname op discussie-avond KennisKring

GFC NIEUWS-KennisKring houdt dinsdag een discussie-avond over het belang van een Nationale Risk Assessment voor Suriname.

De gastspreker is Robert van Trikt, governor van de Centrale Bank van Suriname en de panelleden zijn Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging, Armand Achaibersing, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen en Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambio houders in Suriname.

Suriname wordt geplaagd met geldaanhoudingen zowel in Nederland en recent nog in Miami, USA.

Onze valutamarkt is in rep en roer, de banken accepteren geen euro’s, hoge kosten worden in rekening gebracht en de speculanten sturen met passagiers geld naar het buitenland.

De laatste maanden is er veel geld t.w. euro’s gevlogen naar de VS om daar ingewisseld te worden in US dollars waartegen een aardige winst van ongeveer 10% aan is verdiend. Ook die klep is nu gesloten.

BEKIJK OOK
Regering neemt uitbraak rotavirus serieus

Politici verwijten bankinstellingen en cambio’s hieraan te hebben meegewerkt en ook de Centrale Bank van Suriname is niet bespaard gebleven. De regering en de moederbank hebben met klem de berichten tegengesproken.

Dit alles maakt het voor ons land en ondernemerschap niet makkelijker en wordt ons land internationaal steeds meer in een hoek gedrukt en degradeert men ons steeds om vele ranglijsten. Daarom is er een enorme noodzaak voor een Nationale Risk Assessment voor Suriname.

KennisKring heeft governor van Trikt en andere belangrijke actoren in de financiële wereld bereid gevonden hun licht te doen schijnen op deze voor Suriname zeer belangrijke materie.