Van Dijk – Silos vindt beschuldigingen oppositie zwaar beledigend

“In het kader van de komende verkiezingen van 2020 is het noodzakelijk het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) op tijd te voorzien van een voorzitter”, stelt President Desire Bouterse. Jennifer van Dijk-Silos is vrijdag beëdigd door de president op het paleis.

Toen bekend was dat zij wederom ingesteld zou worden, barstte de kritiek los. De oppositie is niet content met dit besluit en zegt dat van Dijk-Silos niet onpartijdig is. Zij is minister geweest in het kabinet en ook nog adviseur van de president. Op grond hiervan vreest de oppositie een eerlijk verloop van de verkiezingen.

van Dijk-Silos vindt deze opmerking onterecht. “Ongenuanceerde uitspraken en een zware belediging”. Niet alleen het land is gebaad bij een eerlijk verloop van de verkiezingen. “Het gaat om mijn naam, mijn reputatie. Ik ben niet van plan mijn carrière in de goot te gooien voor wie dan ook”, zei ze in Bakana Tori.

Tijdens de plechtigheid vrijdag gaf Bouterse aan dat de regering gaat voor transparante en eerlijke krachtmetingen, omdat de democratie daarmee gediend is. “ van Dijk-Silos wordt zowel nationaal als internationaal beschouwd als een van de top election officers van de regio. Zij heeft voor wat het naar de stembusgang betreft, Suriname internationaal hoog op de agenda gezet”, beklemtoont de president.

In haar dankwoord beloofde Silos haar taken als voorzitter van het OKB heel slagvaardig en vooral rechtvaardig te zullen uitvoeren. “Welke politieke partij dan ook moet zich veilig bij mij voelen”, benadrukte ze.(GFC)

Overige berichten