fbpx
Van Bommel en Ramsodit bezoeken VHP-voorzitter Santokhi

Tweede Kamerlid Harry van Bommel en rechtswetenschapper Ramon Ramsodit hebben op dinsdag 28 februari 2017, een bezoek gebracht aan VHP-voorzitter Chan Santokhi.

Zij spraken over de oprichting van een diplomatenopleiding die onderdeel zal worden van de Technological University of the Americas (TUA) aan de Commewijnestraat in Paramaribo.

De VHP-voorzitter drong er bij Van Bommel op aan om daar ook de Wetenschappelijke Bureaus van de politieke partijen in Suriname bij te betrekken. Ramsodit sprak met de voorzitter over de koppeling van de Open Universiteit in Nederland aan de TUA.

Met gebruikmaking van de kortingsregeling kunnen Surinaamse studenten tegen fors gereduceerde tarieven in Suriname aan de Open Universiteit studeren tot op het hoogste niveau.

Zo wordt zelfs promoveren op afstand mogelijk. Ramsodit is in Nederland specialist in property rights en op grond van die deskundigheid bepleitte hij bij Santokhi de toetreding van Suriname tot de Patent Treaty Cooperation, een belangrijke VN-organisatie op het gebied van patenten voor nieuwe producten.

Nieuwe patenten kunnen dan via Suriname worden verleend, ook voor patenten van producten uit EU-landen.

Voordeel is de forse korting van 90% die in het VN-systeem wordt gegarandeerd aan Suriname. Toetreding tot dit verdrag zou voor Suriname van grote economische betekenis zijn.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…