fbpx

Vals bericht over aanschaf 17 nieuwe Prado’s huidige regering

GFC NIEUWS- Op social media circuleren berichten en foto’s van splinternieuwe voertuigen die zouden zijn gekocht door de regering Santokhi.
Naar verluid zijn deze voertuigen aangeschaft bij een bevriende VHP’er via Carmax. De voertuigen zijn US$ 87000 waard en zou dat komen op US$ 1.479.000 voor 17 ministers.
Verder wordt aangehaald dat terwijl de regering zegt dat er geen geld is, voertuigen worden gekocht zonder een openbare aanbesteding.
Echter blijkt na onderzoek dat de informatie die verspreid wordt door onder meer Faya Pepre Nieuws, De Waarheid en Meanwhile in Su niet op waarheid berust.
Vanuit regeringskringen wordt erop gewezen dat het bericht nep is, omdat er geen voertuigen zijn aangeschaft. Overigens is geen enkele autodealer in staat om 17 splinternieuwe Prado’s op voorraad te hebben, laat staan Carmax die overwegend tweedehandse voertuigen verkoopt.
Verder blijkt dat de foto van de Prado’s die in het bericht wordt gebruikt, gestolen is van een Colombiaanse Facebookpagina. Zie foto hieronder.
gestolen | GFC

OOK INTERESSANT
Zorgwekkende behandelkloof van ruim 90% bij depressie en 81% bij problematisch alcohol