fbpx
Vals bericht over aanschaf 17 nieuwe Prado’s huidige regering

GFC NIEUWS- Op social media circuleren berichten en foto’s van splinternieuwe voertuigen die zouden zijn gekocht door de regering Santokhi.

Naar verluid zijn deze voertuigen aangeschaft bij een bevriende VHP’er via Carmax. De voertuigen zijn US$ 87000 waard en zou dat komen op US$ 1.479.000 voor 17 ministers.

Verder wordt aangehaald dat terwijl de regering zegt dat er geen geld is, voertuigen worden gekocht zonder een openbare aanbesteding.

Echter blijkt na onderzoek dat de informatie die verspreid wordt door onder meer Faya Pepre Nieuws, De Waarheid en Meanwhile in Su niet op waarheid berust.

Vanuit regeringskringen wordt erop gewezen dat het bericht nep is, omdat er geen voertuigen zijn aangeschaft. Overigens is geen enkele autodealer in staat om 17 splinternieuwe Prado’s op voorraad te hebben, laat staan Carmax die overwegend tweedehandse voertuigen verkoopt.

Verder blijkt dat de foto van de Prado’s die in het bericht wordt gebruikt, gestolen is van een Colombiaanse Facebookpagina. Zie foto hieronder.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…