fbpx
Vakbond EBS wil technocraten in leiding bedrijf

GFC NIEUWS- De vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) eist dat er technocraten worden geplaatst binnen de directie en Raad van Commissarissen (RvC) van het bedrijf.

Vakbondsvoorzitter Steve Geerlings, heeft de wens kenbaar gemaakt bij minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH).

Energiedeskundige Viren Ajodhia heeft een presentatie gehouden voor de bond, over het gezond maken van de EBS. Geerlings zegt zich hierin terug te kunnen vinden. De bond zal een verklaring uitgeven over haar wensen.

De bond wil dat president-commissaris Andy Rusland vervangen wordt en dat Ajodhia terug moet in de RvC. Laatstgenoemde trok zich enkele weken terug als lid van de RvC toen bekend werd dat Rusland voor enige tijd behouden zou worden.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…