fbpx

Vakantieverblijf bij familievriend komt vrouw duur te staan

Als vrienden of familieleden je uitnodigen voor een vakantiebezoek, ga je er niet van uit dat ze van de gelegenheid gebruik zullen maken om wat geld te verdienen.

Maar dat is precies waarmee een moeder van twee geconfronteerd wordt. Ze ontving een uitnodiging van de peetmoeder van een van haar dochters om haar in Italië te bezoeken. Het gezin zou 5 dagen logeren bij de peetmoeder en haar man.

De moeder en haar dochters verheugden zich op de vakantie en starten met hun voorbereidingen. Ze kreeg echter de schrik van haar leven toen ze de peetmoeder belde in verband met de laatste voorbereidingen. De peetmoeder zei dat ze ruim US$ 1000 zou moeten betalen om bij haar te logeren en ook zou ze moeten zorgen voor voeding voor haar en haar gezin.

“Misschien was dat een manier om je te zeggen dat ze je niet in haar huis wenst”, reageerde iemand op een post van de vrouw op social media. “Het kan absoluut niet om gasten geld in rekening te brengen”, schrijft een ander. “Ik woon in het buitenland en vind het wel normaal als gasten een bijdrage leveren als het om voeding gaat, maar ze kosten in rekening brengen omdat ze bij mij logeren, vind ik absurd”, reageerde een derde persoon.

BEKIJK OOK
Groep Filipijnse verpleegsters wordt deze week verwacht in Suriname

“Natuurlijk zou ik bijdragen in de kosten voor voeding”, reageerde de vrouw. “Ik wist niet wat ik hoorde. Ik was verbaasd en ben eigenlijk teleurgesteld en boos”. Ze zegt bereid te zijn om US$ 100 per persoon te betalen voor voeding. “Eigenlijk wist ik niet wat te antwoorden. Ik wilde afzeggen, maar mijn dochters hebben zich verheugd op de reis”.