fbpx

Vakantieproject BE- Streaming moet ‘rode scholen’ helpen

Het vakantieproject waarbij leerlingen en leerkrachten creatief, interactief en experimenteel samenwerken, werd vandaag voortgezet op OS Ephraimzegen.

Dit project stimuleert begrijpend leren en wordt gehouden op de “rode scholen”. De leerlingen zijn praktisch bezig en doen kennis op door proeven te doen, tastbaar materiaal te gebruiken, zelf na te denken, onderzoek te doen en probleempjes, bij rekenen bijvoorbeeld, zelf op te lossen.

De BE-Streaming activiteiten omvatten een tweedaagse educatief programma per duo leerjaar, waarin per dag gedurende 4 uren, sessies plaatsvinden ter stimulering en motivering van de kinderen over het belang van wetenschap, technologie, lezen, techniek, kunst en reken/wiskunde.

Voor het project zijn er “rode scholen” gekozen in vier districten, namelijk Saramacca, Wanica, Paramaribo Zuid en Marowijne. Het project dat ten behoeve is van het Basisonderwijs werd op 11 februari geïntroduceerd op het KKF- beursterrein. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur had meteen het voornemen om dit project ook te brengen naar de districten, omdat niet eenieder in staat is om af te reizen naar Paramaribo.

OS Sidoredjo in het district Saramacca is als eerst aan de beurt gekomen, terwijl het project vorige week dinsdag werd voortgezet op OS 2 Sophia’s Lust.

Op dinsdag 13 september zal het vakantieproject gehouden worden op OS Bambi in het district Marowijne.(GFC)

Overige berichten