fbpx
Vagina transgenderpatiënt zonder toestemming verwijderd

GFC NIEUWS- Twee Italiaanse artsen, beiden werkzaam in een Londens ziekenhuis, zijn geschorst nadat ze zonder voorafgaande toestemming van de patiënt de vagina van een transgenderman hadden verwijderd tijdens een operatie.

De man, geboren als vrouw, was “ontroostbaar” na de onomkeerbare ingreep in 2016, zo vertelde hij onlangs voor een rechtbank. Volgens dr. Marco Capece had hij wel degelijk toestemming gekregen van de patiënt, waarna uroloog en specialist in transgenderoperaties Giulio Garaffa de ingreep uitvoerde tijdens een operatie die kaderde binnen het transitieproces naar man.

De patiënt ontdekt pas een week later dat zijn vagina verwijderd was. Hij beschreef voor de rechtbank hoe de ‘ongewilde ingreep’ een “zware impact” had op alle aspecten van zijn leven, inclusief zijn mentaal welzijn.

Op de hoorzitting werd duidelijk dat de man in kwestie zijn akkoord had gegeven voor een hysterectomie – de verwijdering van de baarmoeder – en een metaidoioplastiek, waarbij een penis geconstrueerd wordt. Hij had echter nooit toegestemd om de vagina te verwijderen, hoewel dat wel noodzakelijk is bij het uitvoeren van een metaidoioplastiek.

De artsen zouden bovendien gefraudeerd hebben met de operatiedocumenten: zo zou het woord ‘vaginectomy’ (verwijderen van de vagina) toegevoegd zijn aan het toestemmingsformulier van de patiënt, om de schijn te wekken dat de patiënt wel degelijk wist dat de ingreep gepland stond.

Beiden artsen hielden hun onschuld staande en beweerden dat ze de documenten niet aangepast hadden. Garaffa werd desondanks schuldig bevonden en kreeg een schorsing van vijf maanden opgelegd. Capece werd eveneens schuldig bevonden en werd voor 12 maanden geschorst.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)