Vaders doden, mishandelen zoons

Amarnauth Chand (46) werd vrijdag door rechter Zamilla Ally-Seepaul van de Vigilance Magistrate’s Court schuldig bevonden aan de moord op zijn zoon Mahesh Chand (24). De man had zijn zoon woensdag dodelijk verwond met een kapmes.

Amarnauth had een hooglopende ruzie met zijn vrouw in hun woning in Annandale (East Coast Demerara, Guyana) om boodschappengeld.

De vrouw kreeg tijdens de ruzie klappen van haar echtgenoot. Mahesh nam het op voor zijn moeder en moest dat ontgelden met kapwonden in de borst, buikstreek en benen.

Een andere vader werd vrijdag door rechter Christel Lambert in de rechtbank van Vreed-en-Hoop (West Coast Demerara) schuldig bevonden aan mishandeling van zijn zoon.

Terrence Hopkinson (51) kreeg het in Uitvlugt aan de stok met een van zijn zoons. Hij vond de jongen “onhandelbaar” en meende hem daarom wat discipline te moeten bijbrengen.

Hopkinson sloeg de jongen met een stuk hout het ziekenhuis in. Rechter Lambert legde hem uit dat er een verschil is tussen iemand discipline bijbrengen en hem mishandelen.

Overige berichten