fbpx

Vader verkoopt zijn dochter voor US$400

GFC NIEUWSREDACTIE- Een advertentie is viraal gegaan nadat een vader foto’s plaatste van zijn dochter die hij voor ongeveer US$ 400 te koop aanbied.

De Yemeni Feminist Voice plaatste een kopie van een officieel document dat ondertekend is door verschillende mensen, waaronder vertegenwoordigers van de Jemenitische regering, meldt Gulf News.

Het document, waarin het doel of de reden van “de deal” niet wordt vermeld, is een officiële overeenkomst waarin toestemming werd gegeven voor de verkoop van het jong meisje “Lemon” uit Jemen.

Volgens het document dat in augustus 2019 is uitgegeven door de documentatieafdeling van het Jemenitische ministerie van Justitie, heeft de vader Yasser Abdul Naser Saeed Al Salahi ermee ingestemd zijn dochter Lemon te verkopen aan Mohammad Hassan Ali Al Fatki.

OOK INTERESSANT
Bursalen dragen Suriname uit tijdens cultureel festival in China

Gebruikers van sociale media deelden de foto’s massaal en veroordeelden wat wordt beschouwd als moderne slavernij die nog steeds door sommige mensen in Jemen wordt bedreven, en vooral omdat bij deze “deal” overheidsfunctionarissen in het door oorlog verscheurde land betrokken lijken te zijn.

De autoriteiten en internationale organisaties worden opgeroepen om Lemon te redden.

Foto: Gulf News