fbpx

Vader slaat zijn kinderen dood, omdat zij hem stoorden bij het gamen

10 jaren terug sloeg hij zijn zoontje dood, omdat de zes maanden oude baby hem stoorde met zijn gehuil. Nu ligt zijn dochtertje van drie maanden in kritieke toestand in een ziekenhuis: de Belg Cédric V.R. sloeg haar bijna dood, omdat ook zij hem stoorde met haar gehuil.

Kirsten Tonnaer kan het niet bevatten. Toen Cédric in augustus 2008 haar zoontje Lyam had doodgeslagen, kreeg hij daarvoor negen jaren cel – waarvan hij maar een deel in de gevangenis doorbracht.

“Cédric heeft opnieuw gedaan waarvoor ik de rechter gewaarschuwd heb,” zegt Kirsten.

Schedelbreuken

Moeder Kirsten kreeg regelmatig klappen van Cédric en in mei 2008, Lyam was toen amper drie maanden oud, moest de man voor de rechter in Antwerpen verschijnen omdat hij de baby mishandeld had.

Toen Lyam stierf, zes maanden oud, bleek hij een groot aantal oude breuken van vorige mishandelingen aan de schedel te hebben.

In augustus 2008 liet moeder Kirsten haar twee kinderen even alleen met Cédric. De man is verslaafd aan computerspelletjes en draaide helemaal door toen zijn zoontje begon te huilen terwijl hij zat te gamen.

Hij sloeg hem met de vuist op het achterhoofd. Lyam stierf korte tijd later aan een schedelbreuk.

Boos op baby

Zondagavond werd Cédric opnieuw aangehouden. Zijn nieuwe vriendin was in juli bevallen van hun dochtertje Z. Zij moest – net als Kirsten Tonnaer destijds – heel even weg en liet Cédric alleen met hun dochtertje en zijn stiefdochter.

Tijdens de afwezigheid van de moeder begon baby Z. te huilen, terwijl Cédric zat te gamen. Opnieuw kreeg de vader een rood waas voor de ogen.

“In een opwelling heb ik haar met beide handen vastgegrepen, heb ik haar hoog boven mijn hoofd getild en haar hard op de speelmat gegooid”, verklaarde hij bij de politie. 

De amper drie maanden oude baby werd bewusteloos overgebracht naar een ziekenhuis en verkeert in levensgevaar. Cédric blijft voorlopig aangehouden op verdenking van poging tot moord.