fbpx

Vader beschoten tiener ten einde raad

GFC NIEUWS- Een 15-jarige tiener werd vrijdagavond mishandeld en beschoten door een bewaker en eigenaar van een pompstation.
De ondernemer zegt dat de jongen gewapend met een houwer vernielingen toebracht aan zijn zaak, waarna hij enkele waarschuwingsschoten loste om hem tot bedaren te brengen. Toen dit niet lukte, schoot hij in de richting van de jongen, maar die werd niet geraakt, beweert hij.
De vader van de tiener zegt dat de jongen wel geraakt is door een schot. Bovendien zou de jongen uit zelfverdediging de zaak zijn binnengerend.
Volgens een verklaring van zijn zoon stond hij op een bus te wachten voor het pompstation. Op een bepaald moment werd hij vanachter vastgepakt door een bewaker die een houwer in zijn hand had.
De eigenaar van de zaak kwam ook bij en werd de jongen mishandeld. De jongen zag kans om de houwer te pakken uit de hand van de bewaker en rende de zaak binnen, terwijl de eigenaar enkele schoten loste. Uit frustratie zou hij enkele glazen ramen kapot hebben geslagen.
De jongen beweert dat hij ook door de ingeschakelde politie werd mishandeld. Zijn vader moest hem ophalen bij het politiebureau. Vervolgens werd de jongen gebracht naar het ziekenhuis, waar de arts constateerde dat hij wel is beschoten.
De vader zegt dat hij ten einde raad is, omdat de eigenaar nu van hem eist dat hij de vernielingen aan zijn zaak moet bekostigen. “Ik heb zelf geen geld om mijn jongen te verzorgen,” verzucht de vader.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

BEKIJK OOK
Politie lanceert opsporingsbericht uit cellenhuis ontvluchte arrestant Batistuta Finisie