fbpx

Vaccineren is het beste wat je kunt doen om jezelf en anderen te beschermen tegen COVID-19

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Alle gerenommeerde experts zijn het erover eens: vaccineren met een van de goedgekeurde vaccins is momenteel het beste wat je kunt doen om jezelf en anderen te beschermen tegen de potentieel dodelijke gevolgen van een coronabesmetting.

De kans dat een persoon die volledig is gevaccineerd komt te overlijden is meestal extreem veel kleiner in vergelijking met diegenen die een prikje hebben geweigerd.

Ook het risico op ernstige ziektecomplicaties en/of opname in het hospitaal is geringer.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Bijna zinloos om 2 meter afstand te bewaren als er niet geventileerd wordt, ramen moeten open

De Amerikaanse president Joe Biden stoort zich mateloos aan de desinformatie die via sociale media wordt verspreidt.

BEKIJK OOK
Vrouwen die op latere leeftijd dikker worden hebben grotere kans op borstkanker

Vrijdag vertelde hij aan reporters dat door de valse informatie op de verschillende sociale media platforms, mensen nodeloos bang worden gemaakt en om die verkeerde reden een prikje weigeren.

“Vaccineren is het beste wat je kunt doen om jezelf te beschermen”, aldus Biden.

Ook de Amerikaanse infectiespecialist en adviseur van het Witte Huis Anthony Fauci roept een ieder op om zich niet te laten misleiden door fake informatie op het internet.

“Er gaan nodeloos mensen dood aan COVID-19 terwijl ze zichzelf en anderen hadden kunnen beschermen door een prikje te nemen. Laat je zo snel mogelijk vaccineren”, aldus de topexpert op NBC televisie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER